Bandić najavio osnivanje fondova za pomoć nezaposlenima i "posrnulim poduzetnicima"

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić najavio je osnivanje Fonda za nezaposlene iz kojeg bi se isplaćivala pomoć onima koji su ostali bez posla te osnivanje jamstvenog fonda za pomoć "posrnulim poduzetnicima".

Na njihovom se osnivanju radi , kako je kazao, "u ime pameti, odgovornost i trenutka u kojem živimo", no o novčanim sredstvima potrebnim za njihovo funkcioniranje i detaljima nije htio govoriti.

Poručio je samo kako će "Skupština prijedlog dobiti na vrijeme".

Upitan priprema li se na taj način za parlamentarne izbore, Bandić je ustvrdio kako to "radi svaki dan - tri godine, 11 mjeseci i 28 dana".

Komentirajući dodjeljivanje nagrade Zagrepčanka godine Đurđici Krnjak iz Kamenskog, Bandić je kazao da ju on ne bi nikada predložio jer je time nanesena nepravda njenim kolegicama.

Na krilima nesreće ljudi htjelo se politički poentiranti, no nije se politički poentiralo, poručio je.

Gradonačelnik Bandić nije htio odgovoriti niti hoće li drugi put u petnaest dana povući sve točke dnevnog reda ako na sutrašnjoj sjednici Gradska skupština ne prihvati njegov prijedlog kojim psihijatrijska bolnica Sveti Ivan u Jankomiru gradu daruje nešto manje od 10.000 kvadrata zemljišta. (Hina/jk)

 

Foto: Zarko Basic/PIXSELL


Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox