Bandić traži istragu o Taxi Cammeu

Kosta Minovski, vlasnik Taxi Cammea muku muči sa zagrebačkim taksistima i DORH-om koji je pokrenuo istragu zbog utaje poreza svoje tvrtke, a sada je i gradonačelnik Zagreba, Milan Bandić zatražio od Ureda za kontrolu da detaljno pretrese poslovanje Cammea, piše Business.hr.

Minovski se za taksi dozvole u Zagrebu prijavio s četiri tvrtke, no u Uredu za promet kažu da mu se mogu priznati samo tri tvrtke jer za jednu još nije dobio licenciju. Minovski kao i ostali koji su se javili na natječaj za taksi dozvole, uz potvrdu o nekažnjavanju mora dokazati da se u posljednje dvije godine legalno ponašao u Hrvatskoj.
Nakon informacije da Općinsko državno odvjeništvo istražuje Minovskog i njegovu suprugu zbog utaje poreza od 568.000 kuna i Bandić je naložio da se poslovanje Minovskog provjeri.
Kako bi dokazao da je legalno poslovao, Minovski treba dostaviti potvrde iz kojih je vidljivo da ništa ne duguje državi. U Gradskoj komisiji kažu da trenutačno rade analizu sredstava, radne snage, tehnologije i radnog potencijala prijavljenih na natječaj. Nakon toga će predložiti Bandiću koliko dozvola i kome dati. Kažu kako je u svakom slučaju sigurno da će od 1. ožujka u Zagrebu voziti novi taksiji, piše Business.hr. (jk)

 

Izvor: Business.hr, 10. veljače 2011.

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox