Besplatno studiranje za sve studente

Vlada je prihvatila odluku o punoj subvenciji participacije u troškovima studija za redovite studente.

Njome se prvi put u Hrvatskoj osigurava besplatan studij svim redovitim studentima javnih visokih učilišta koji pravovremeno i uspješno ispunjavaju svoje obveze, objavio je ministar znanosti obrazovanja i sporta Željko Jovanović, piše HRT

Odlukom su obuhvaćeni svi redoviti studenti preddiplomskih sveučilišnih studija, integriranih preddiplomskih i diplomskih sveučilišnih studija, diplomskih sveučilišnih studija, stručnih studija i specijalističkih diplomskih stručnih studija koji u akademskoj godini 2013./2014. ili 2014./2015. prvi put upisuju prvu godinu studija, koji su u trenutku upisa u iduće akademske godine stekli najmanje 55 ECTS bodova (za studente s invaliditetom višim od 60 posto potreban broj ECTS bodova je 30).  

Odluka se odnosi i na studente koji u akademskoj godini 2012./2013. prvi put upisuju drugu godinu diplomskih sveučilišnih ili specijalističkih diplomskih stručnih, te četvrtu, petu ili šestu godinu i integriranih preddiplomskih i diplomskih sveučilišnih programa javnih visokih učilišta. (HT)

 

 

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

 

 

 


Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox