BlackBerry nakon tri dana ponovno radi!

Usluge multifunkcionalnog telefona BlackBerryja u potpunosti su uspostavljene nakon što milijuni korisnika diljem svijeta od ponedjeljka nisu mogli slati sms poruke i e-mailove zbog pogreške u prebacivanju poruka na mrežu, objavio je utemeljitelj tvrtke pametnih telefona Research in Motion (RIM) Mike Lazaridis.

U potpunosti smo uspostavili usluge, rekao je Lazaridis, jedan od dvojice čelnika na telefonskoj konferenciji za novinare. To je bio najveći kvar u povijesti BlackBerryja, priznao je i dodao da će RIM poduzeti sve kako bi minimalizirao opasnosti ponavljanja kvara tog obima.

Lazaridis nije precizirao broj korisnika zahvaćenih kvarom među 70 milijuna pretplatnika kompanije, a nije ni procijenio štetu kvara za tvrtku. Ponovno se ispričao i jamčio da će RIM učiniti sve da vrati povjerenje pretplatnika.

Korisnici u Europi, na Bliskom istoku, u Africi i Indiji od ponedjeljka su imali teškoća u slanju i primanju elektronske pošte i nisu mogli slati poruke niti surfati internetom, dok su se američki i kanadski korisnici žalili na kašnjenja. (Hina/jk)

 

 

 

 

 

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox