Bloom poručio Hrvatskoj: Ne ulazite u EU

Najnovije istraživanje Eurobarometra pokazuje da 48% stanovništva Europe smatra kako kriza nije gotova i da najgore tek dolazi. No, u to spadaju siromašnije zemlje. Bogatima je dobro. A koliko će nama biti dobro ulaskom u EU, zna britanac Godfrey Bloom koji je pozvao Hrvatsku da ne ponovi grešku koju je njegova zemlja učinila ulaskom u EU, prenose strani portali.

 

Britanski političar i zastupnik Nezavisne stranke Ujedinjenog Kraljevstva (UKIP) u Europskom parlamentu, koji je u Europskom domu održao predavanje "Hrvatska u Europskoj uniji - prednosti i opasnosti", EU smatra "apsurdnom organizacijom", a prisutnima je poručio da članstvom u EU-u Hrvatska ne bi gospodarski ni demokratski uznapredovala.
Ne treba vam politička unija da biste trgovali. Onaj t ko tvrdi suprotno je ekonomski nepismen
- kazao je Bloom, ekonomist koji se politikom počeo baviti tek prije nekoliko godina.

 

Loša iskustva Velike Britanije

 

Velika Britanija je članstvo u EU-u platila raširenom korupcijom i nedostatkom demokracije zbog urušavanja britanskog pravnog sustava razvijanog više od 800 godina, tvrdi Bloom, a ukazao je na još neke propuste. Naime, VB svakog dana u Bruxelles šalje 45 milijuna funti za europski proračun, no nitko ne zna kako se troši taj novac. Bruxelles navodno u zadnjih 15 godina nije proveo reviziju, zbog čega bi pojedinci u svakoj demokratskoj zemlji završili u zatvoru.

 

U Velikoj Britaniji se provodi kampanja za izlazak iz Unije, i to je jedna od najžešćih kampanja koja se ikada vodila, tvrdi Bloom.

 

Osvrnuo se i na i na britanski pravosudni sustav koji je reguliran, kako ih naziva,  smiješnim i apsurdnim zakonima Europske komisije. Zakone sada kroji Komisija u kojoj sjede birokrati koje nije izabrao narod. Čak 75 posto britanskih zakona donijeli su strani, neizabrani birokrati - kazao je Bloom. Donose se zakoni o standardizaciji boca za alkoholna pića, sjedala za traktore, guščjih jaja, pa čak i oblika banana - kazao je Bloom i dodao da najopasnijim smatra to što europsko zakonodavstvo ljudima propisuje što "smiju činiti". Naši su zakoni oduvijek propisivali što ne smijete činiti, a sada se propisuje što se uopće smije - rekao je dodavši da tu opasnost uviđa svaka "slobodna osoba".

Dakle, za sve one koji misle da ćemo u Europsku uniju ući besplatno i da nam Europa poklanja novce iz svojih fondova - sve ćemo mi to ulaskom u savez platiti. I to s kamatama. (MJ)

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox