BMW povlači 1,3 milijuna vozila

Zbog mogućih problema na s akumulatorom koji bi u ekstremnim slučajevima mogli dovesti do požara BMW planira povući 1,3 milijuna vozila diljem svijeta, piše BBC.

Automobili koji bi trebali biti povučeni dolaze iz serije 5 i 6, a proizvedeni su između 2003. I 2010. Godine. U BMW jd stiglo devet izvješća o kvarovima, ali nije poznato da su kvarovi uzrokovali ozljede vozača. Vlasnici bi vozila trebali dovesti kod ovlaštenih distributera za popravak. Tvrtka navodi da poklopac akumulatora s kablovima može biti krivo montiran.

Da bi se provele kvalitetne mjere, BMW povlači sve modele serije 5 i 6 prethodne generacije, sagrađene između 2003. i 2010. koji su i dalje na tržištu, radi popravka kod ovlaštenih dilera, ističe se u priopćenju. Utvrđeni nedostatak "može dovesti do neispravnosti električnog sustava, vozilo može imati probleme s paljenjem, a u nekim slučajevima može doći do nagorenosti ili požara", dodaje BMW.

Svi vlasnici trebali bi dobiti pismo od proizvođača iz Bavarske, a sama provjera vozila trajati će oko 30 minuta i biti će besplatna. (HT)

 

Izvor: www.bbc.co.uk

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox