Booking.com slavi godinu dana programa ‘Održiva putovanja’

Vodeća digitalna platforma za putovanja danas je objavila niz novih značajki proizvoda prilikom obilježavanja godinu dana svog programa ‘Održiva putovanja’ koji je uveden 2021. godine kako bi putnicima omogućio transparentan i pouzdan izvor informacija na temelju kojih mogu donijeti osviještene odluke vezane za svoja putovanja. Imajući na umu kontinuirani cilj odavanja priznanja za napore raznih vrsta smještajnih objekata da posluju održivije i korisnicima pruže dosljedne i lako shvatljive informacije, tvrtka uvodi tri razine oznaka u okviru programa ‘Održiva putovanja’.

U skladu s načelom da je certifikat ugledne vanjske tvrtke i dalje zlatni standard u branši, nove razine u okviru programa 'Održiva putovanja' donose još bolju vidljivost i prepoznatljivost za objekte koji trenutačno nemaju certifikat i poduzimaju korake prema odgovornijem poslovanju kad je riječ o njihovu utjecaju na okoliš i lokalnu zajednicu. Spomenute razine objektima nude jasan put kojim mogu krenuti prema dobivanju certifikata, a posebice se to odnosi na one koji su možda u ranijoj fazi svoga puta prema održivosti. Cilj je također potaknuti više smještajnih objekata da nastave napredovati prema ostvarenju tog cilja.

Kad je riječ o putnicima, nove razine oznaka koje uvodimo u program ‘Održiva putovanja’ na Booking.com-u razvijene su kako bi se jasnije istaknulo gdje se točno razni objekti nalaze na svom putu prema održivom poslovanju te koje točno mjere poduzimaju. Cilj poboljšane strukture također je jasnije istaknuti one smještajne objekte koji su se posvetili tom području i uložili znatan trud na tom polju kako bi dobili jednu od više od 40 ekoloških oznaka i certifikata.

U okviru programa ‘Održiva putovanja’ odsad su dostupne sljedeće razine oznaka:

Razina 1: Ova nova početna razina oznake u programu ‘Održiva putovanja’ označava da je smještajni objekt implementirao neke učinkovite prakse održivosti Oznaka za razinu 1 uskoro će se prikazivati u obliku jednog lista i uključuje potpuni prikaz svih praksi koje je neki objekt implementirao.

Razina 2: Smještajni objekti kojima je dodijeljena oznaka za razinu 2 u programu ‘Održiva putovanja’ uložili su značajne napore i trud u implementiranje učinkovitih praksi održivosti. Oznaka za razinu 2 uskoro će se prikazivati u obliku dva lista i uključuje prikaz svih praksi koje je smještajni objekt implementirao.

Razina 3: 3. razina oznake u programu ‘Održiva putovanja’ rezervirana je za smještajne objekte koji su uložili iznimno velike napore i trud u implementiranje učinkovitih praksi održivosti, ali još nisu dobili certifikat vanjske tvrtke. Oznaka za razinu 3 ubrzo će se prikazivati u obliku tri lista i uključuje potpun prikaz svih praksi koje je smještajni objekt implementirao.

Certificirani objekti: Smještajni objekti koji su uložili iznimno velike napore kad je riječ o održivosti, uključujući dodatan trud i posvećenost kako bi dobili jedan od 40+ pouzdanih certifikata vanjskih tvrtki, dobivaju najvišu razinu priznanja u okviru programa ‘Održiva putovanja’. Ti smještajni objekti nagrađeni su certificiranom oznakom, uključujući i naziv samog certifikata. Osim certifikata koje su odobrili Globalno vijeće za održivi turizam (GSTC), Green Tourism i Znak za okoliš EU-a, popis certifikata vanjskih tvrtki uz koje se objekt automatski kvalificira za najvišu razinu programa 'Održiva putovanja' sada također uključuje Green Seal, Nordic Swan Ecolabel, Green Hospitality Ecolabel, Ibex Fairstay, Fair Trade Tourism, LEED i Edge.

Uvođenjem ovih novih razina više od 400.000 objekata na Booking.com-u sada dobiva priznanje za svoje napore vezane za održivije poslovanje. Vodeće zemlje na globalnoj razini kad je riječ o broju smještajnih objekata koji imaju oznaku 'Održiva putovanja' na Booking.com-u uključuju sljedeće: Italija (46.365), Francuska (27.677), Njemačka (24.038), Španjolska (23.650), Sjedinjene Američke Države (19.396), Brazil (19.160), Indija (15.743), Ujedinjeno Kraljevstvo (15.366), Grčka (12.442) i Poljska (10.745), između kojih je i Hrvatska s 8.254.  

Nove razine u okviru programa ‘Održiva putovanja’ već su uvedene i s njima su upoznati smještajni partneri diljem svijeta, a počet će se prikazivati na internetskoj stranici Booking.com-a i u aplikaciji tijekom nadolazećih tjedana uz osvježen vizualni identitet kako bi se jasno istaknule nove razine programa. Cilj je istražiti kako najbolje prikazati te informacije tako da pomognu korisnicima tijekom cijelog korisničkog iskustva na Booking.com-u.

Više od 1,25 milijuna smještaja diljem svijeta na Booking.com-u podijelilo je barem neke informacije o praksama održivosti koje provode u svom objektu. Neovisno o tome jesu li ispunili minimalni prag za dodjelu početne razine oznake ‘Održiva putovanja’, te su prakse transparentno istaknute na stranici njihova profila. Za više informacija o tome kako se procjenjuje ostvareni učinak te kako tvrtka pruža potporu smještajnim objektima da dostignu sljedeću razinu programa kroz edukativne materijale u suradnji s vanjskim stručnjacima i organizacijama, posjetite sustainability.booking.com ili pročitajte detalje u Priručniku programa ‘Održiva putovanja’.

Novi filtri za hibridna i potpuno električna vozila za najam

Novi filtar za pretraživanje potpuno električnih i hibridnih vozila za najam sada je dostupan na svim dijelovima Booking.com aplikacije i stranice, što će korisnicima olakšati pronalaženje održivijih opcija prijevoza na sljedećem izletu automobilom, pri čemu su hibridna i potpuno električna vozila dostupna u 60 zemalja. Sve više pružatelja usluga najma automobila diljem svijeta proširuje svoju ponudu s ovim održivijim alternativama pa se tako očekuje da će ponuda i raspoloživost rasti u nadolazećoj godini.

Informacije o emisiji ugljika za smještajne objekte i letove

U okviru Booking.com-ova novog partnerstva s tvrtkom za klimatsku tehnologiju CHOOOSE, podaci o ugljičnim emisijama kod rezervacije smještaja u Europi prvi puta će biti prikazane na platformi s ciljem boljeg uvida u to gdje i kako najbolje prikazati takve informacije da bi one mogle pomoći korisnicima u procesu donošenju odluka. Cilj je također istražiti kako na najbolji način integrirati opcije neutraliziranja emisije u postupak rezervacije na razumljiv način i bez poteškoća. Nove značajke prvo će biti dostupne za smještajne opcije u Europi, a namjera je da se prošire na globalnoj razini.

Na sličan način, zajedno s tvrtkom CHOOOSE i u skladu s okvirom za zračni promet koji je razvijen u suradnji s inicijativom Travalyst, Booking.com će također početi pružati informacije o ugljičnoj emisiji povezanoj s opcijama letova na platformi. Ukupni otisak ugljičnih emisija za određeni let počet će se prikazivati na stranici s detaljima o letu tijekom sljedećih tjedana. Opcija za sortiranje pretraga letova na temelju ovih podataka o ugljičnim emisijama bit će uvedena 2023. godine.

Dok radimo na daljnjem optimiziranju i razvoju našeg programa ‘Održiva putovanja’, naš je cilj i dalje olakšavati svima da za svoje sljedeće putovanje odaberu održivije opcije“ rekla je Danielle D’Silva, voditeljica odjela za održivost u Booking.com-u. „Istražujemo sve dijelove putovanja na našoj platformi i aktivno tražimo načine na koje korisnicima možemo pružiti informacije na vjerodostojan i pouzdan način. Bilo da se radi o apartmanu za odmor za vikend, električnom vozilu za sljedeći izlet automobilom ili podacima o emisiji ugljika na određenom letu, naš je cilj potaknuti naše korisnike i partnere da se odluče za odgovornije opcije te doprinijeti zdravijoj budućnosti, kako za naš planet tako i za našu branšu.

Program ‘Održiva putovanja’ Booking.com-a ključni je segment djelovanja na području klime na koje se tvrtka obvezala. Za više informacija o programu ‘Održiva putovanja’ Booking.com-a posjetite sustainability.booking.com, gdje ćete također pronaći više informacija o Akcijskom planu koji se odnosi na klimu, koji tvrtka provodi u okviru grupacije Booking Holdings Inc. PS/SM

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox