Borba za čist zrak u Slavonskom Brodu: Očekujemo usklađivanje normi

Građanska inicijativa "Za čist zrak" u Slavonskome Brodu od mjerodavnih državnih vlasti očekuje da se sa susjedima u Bosni i Hercegovini dogovore o što žurnijem usklađivanju ekoloških normi s europskim standardima koji se već primjenjuju u našoj zemlji.

Aktivisti Građanske inicijative poručili su kako je to najbolji put za rješavanje problema onečišćenja zraka štetnim plinovima iz rafinerije nafte u Bosanskome Brodu, pri čemu su istaknuli da se ne protive gospodarskom razvoju Bosanskoga Broda i novim investicijama s obje strane rijeke Save, ali traže da svi planirani projekti poštuju ekološke standarde Europske unije.

"Republika Hrvatska je na pragu ulaska u Europsku uniju, a BiH trasira svoj put. To znači da će obje države morati poštovati ekološke norme", rekao je Ante Nikolaš i zauzeo se za to da dvije države i prije toga međusobno usklade zakone vezane uz ekologiju.

"Mi nećemo odustati dok se problem u cijelosti ne riješi jer nemamo drugi grad od ovoga. Najmanje što možemo ostaviti svojoj djeci u nasljedstvo jest čist zrak", dodao je Zdravko Marić. (Hina/jk)

 

 

Foto: Ilustracija

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox