Brad Pitt investira u Šibenik

Šibenski gradonačelnik Željko Burić izrazio je u srijedu zadovoljstvo što je Gradsko vijeće usvojilo cjelovite izmjene Generalnog urbanističkog plana (GUP), koji se po prvi put mijenja još od 1988. godine, a zadovoljan je i interesom poznatog američkog glumca Brada Pitta za ulaganje u kompleks Zablaća, gdje se planira gradnja hotelsko-turističkog resorta.

Gradonačelnik Burić izjavio je Hini kako je novi kroj GUP-a, strateškog prostorno planskog dokumenta, obuhvatio preko dvije tisuće hektara kopnene i 500 hektara morske površine, od kojega očekuje da će omogućiti sustavni razvoj šibenskog područja.

Naglasio je kako je novi GUP temeljito zaštitio povijesnu jezgru Šibenika kao kulturno bogatstvo, ali i otvorio mogućnost novim investicijama u građevinskom sektoru. Prije svega, za investicije je otvoreno područje Zablaća, odnosno lokaliteta Male i Velike Soline gdje bi se, prema ideji koja postoji već godinama, izgradio hotelsko-turistički resort čija se vrijednost procjenjuje na oko dvije milijarde eura. Planiraju se i prateći sadržaji poput golf igrališta i tematskog parka, kao svojevrsne kulturno-obrazovne točke za prezentaciju gospodarskih aktivnosti Šibenika od njegova postanka, poput solana i starih zanata.

Gradonačelnik nije želio nagađati je li poznati glumac Brad Pitt, koji je nedavno boravio u Šibeniku navodno obilazeći lokacije na kojima bi želio investirati, jedan od ulagača u zablaćki kompleks. "Hoće li Pitt zaista ulagati u projekt pokazat će vrijeme", kazao je Burić, ali i izrazio zadovoljstvo što Šibenik privlači interes i tako poznatih imena jer to, poručio je, znači da se u gradu napravilo mnogo kada je riječ o investicijama i sveukupnom razvoju gradskog područja. Kao cilj gradske uprave naveo je da do 2030. godine Šibenik postane jadranski centar zelenih industrija, kako je i navedeno u njegovoj razvojnoj strategiji ali i da otvori prostor sustavnom razvoju koji će gradu omogućiti razvoj, a njegovim stanovnicima bolji životni standard. PS/S.P.

(Izvor: Večernji.hr)

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox