Brammertz: Suđenje Hadžiću u listopadu 2012.

Pripreme za suđenje vođi srpske pobune u istočnoj Slavoniji Goranu Hadžiću pred Međunarodnim kaznenim sudom za bišu Jugoslaviju (ICTY) odvijaju se prema planu i ono bi trebalo početi tijekom jeseni 2012. godine, izjavio je glavni tužitelj ICTY-a Serge Brammertz za sarajevsko Oslobođenje.

 

Ovaj (Hadžićev) predmet trenutačno je u predraspravnoj fazi i po planu rada suđenje bi trebao početi 16. listopada 2012. godine - izjavio je Brammertz.

Brammertz je potvrdio kako je haaško tužiteljstvo imalo određenih poteškoća u trenutku kada je Hadžić uhićen, jer nije bilo proračunske stavke iz koje bi se u haaškom tužiteljstvu financirao rad na njegovu predmetu.

Odmah nakon uhićenja naš tim je ojačan osobljem koje je radilo na drugim predmetima. Oni i dalje rade na po dva predmeta - objasnio je Brammertz, dodajući kako će se ovakvo stanje promijeniti čim se odobri proračun ICTY-ja za naredne dvije godine. Taj proračun imat će osigurana sredstva za pravnike koji će odvojeno raditi na slučajevima Hadžića i bivšeg zapovjednika vojske bosanskih Srba Ratka Mladića.

Točan početak suđenja Mladiću još čeka odluku sudskog vijeća, podsjetio je Brammertz, dodajući kako niti jedan datim "nije uklesan u kamenu" iako se očekivalo da tužiteljstvo uvodnu riječ održi 27. ožujka 2012. (Hina)

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox