BT i Ericsson surađuju na cloud native dvojnoj 5G jezgrenoj mreži

Ericsson i British Telecommunication PLC (BT) ugovorili su implementaciju Ericssonove dvojne 5G jezgrene mreže (5G EPC i 5G Core), potpuno kontejnerizirane cloud native mobilne paketne jezgrene mreže za 4G, 5G nesamostalne i 5G samostalne usluge u jedinstvenoj, u cijelosti integriranoj, jezgrenoj mreži.


Rješenje, u BT-ovom mrežnom oblaku, bit će ključna komponenta u BT-ovom prelasku na jedinstvenu konvergiranu IP mrežu. Uključit će mrežnu orkestraciju i automatizaciju, procese kontinuirane isporuke i integracije softvera i biti integrirano u BT-ove postojeće platforme za upravljanje korisničkim doživljajima koje koriste Ericsson Expert Analytics rješenje uz ugrađeno Ericssonovo testiranje softvera.

Riječ je o još jednom važnom koraku u dugogodišnjem partnerstvu dviju kompanija, ključnom u BT-ovoj ambiciji da bude svjetski lider u cloud native tehnologiji, koristeći snažnu Ericssonovu 5G tehnologiju kao odgovor na rastuće potrebe krajnjih korisnika i poslovnih kupaca.

Kontejnerizacija glavnih mrežnih funkcija BT-u će omogućiti da koristi važne industrijske inovacije u mnogim područjima, uključujući automatizaciju, orkestraciju, otpornost mreže, sigurnost i brže tehnike nadogradnje. Ovo će povećati ukupnu dostupnost mreže korisnicima te omogućiti usluge uz troškovnu učinkovitost. Ericssonova 5G jezgrena mreža pomoći će BT-u u stvaranju i pružanju novih usluga kao što su unaprijeđena mobilna širokopojasna mreža, odsječci mreža (network slicing), mobilni edge computing, podrška kritičnim zahtjevima industrije te napredne poslovne usluge.

Howard Watson, glavni direktor za tehniku i informacijske tehnologije, BT, kaže: „Procjenjujući različite isporučitelje 5G jezgrene mreže, odabrali smo Ericsson kao najbolju opciju na temelju performansi u laboratoriju i budućeg razvoja. Radujemo se što ćemo zajednički raditi na izgradnji naše konvergirane 4G i 5G jezgrene mreže širom Velike Britanije. Agilna cloud-native jezgrena infrastruktura u središtu je naše ambicije da sljedeću generaciju uzbudljivih 5G usluga pružimo našim kupcima i Velikoj Britaniji ponudimo digitalnu infrastrukturu svjetske klase koja joj je potrebna za uspjeh u budućem globalnom gospodarstvu."

Marielle Lindgren, odgovorna za Ericsson u Velikoj Britaniji i Irskoj, kaže: „Ericsson i BT imaju dugu povijest zajedničke suradnje i drago nam je što ju nastavljamo novim ugovorom vezanim uz dvojnu 5G jezgrenu mrežu."

Odabir vodeće Ericssonove tehnologije BT-u će omogućiti da odgovori na sve veću potražnju njegovih korisnika vezanim uz unaprijeđeni širokopojasni pristup, a otvara i uzbudljive i inovativne mogućnosti za nove korisničke slučajeve s poslovnim i industrijskim partnerima.

„Ericsson je u Velikoj Britaniji prisutan već više od stoljeća, a isporuka nove generacije povezanosti je je još jedan dio naše priče na ovom prostoru na koji smo ponosni“, kaže Lindgren.

PS/SŠ

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox