Čačić će ipak izbjeći zatvor?

Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Premda se jučer činilo kako je Radimiru Čačiću svijet stao, čini se da ipak svemu nije kraj i da dojučerašnji prvi potpredsjednik hrvatske Vlade može izbjeći zatvorsku ćeliju. 

 

Naime, kako je za index.hr objasnio splitski odvjetnik Damir Primorac, Čačićeva obrana može zatražiti da se postupak prebaci hrvatskom pravosuđu. Ako Mađari pristanu, a dosadašnja praksa ukazuje da nemaju razloga za drugačiju odluku, Čačićevoj obrani otvara se sasvim novi manevarski prostor. Ukratko, moglo bi se dogoditi da Radimir Čačić nikada ne ode na služenje zatvorske kazne po pravomoćnoj sudskoj presudi mađarskog suda.

Podsjetimo nakon vijesti iz Mađarske da mu je dosuđena zatvorska kazna, Čačić je jučer sazvao izvanrednu konferenciju za novinare, na kojoj se pojavio zajedno s premijerom Zoranom Milanovićem. Ovim riječima oprostio se od svih svojih dužnosti: Dajem ostavku na sve svoje pozicije svjestan odgovornosti koje imam!

Ministra financija Slavka Linića pitali smo hoće li Vlada naći kvalitetnu zamjenu za bivšeg ministra gospodarstva Radimira Čačića. Svi smo mi zamjenjivi, rekao je Linić, a na pitanje hoće li Čačića zamijeniti ministar graditeljstva Ivan Vrdoljak, Linić je rekao da će to odlučiti predsjednik Vlade. Ja o tome imam svoje mišljenje, ali ću ga zadržati za sebe, kazao je.

Ministricu vanjskih i europskih poslova Vesnu Pusić novinari Večernjeg lista pitali su hoće li ona postati prva potpredsjednica Vlade. To vam ne mogu sada reći. O tome će odlučiti stranka na današnjem sastanku i o svemu ćete biti obaviješteni u 16 sati na konferenciji za novinare. Naglasila je da je to veliki gubitak za državu jer je Čačić bio jako aktivan u investicijskoj i gospodarskoj politici, vecernji.hr. (sh)

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox