Cijene stanova rekordno niske

Tržište nekretnina u Hrvatskoj trenutno prolazi kroz svoje najbolje dane za one koji se odluče za kupovinu. Cijene su na najnižoj razini u proteklih nekoliko godina, piše dnevnik.hr

Potvrdilo je to i 200-tinjak uglednih stručnjaka koji su se okupili na  Forumu poslovanja nekretninama održanom na Brijunima. Procjenjuje se da je samo u Zagrebu više od 12 tisuća neprodanih nekretnina. Iako je, otkad postoje mjerenja, njihova prosječna cijena najpovoljnija, 1.761 euro za kvadrat.

Možemo reći reći da su one kvalitetne nekretnine dosegle svoje minimume, rekao je Dubravko Ranilović, predsjednik udruženja poslovanja nekretninama, HGK. Pad cijena bilježi i Jadran. Kvadrat prosječno iznosi 1.809 eura. Najviše cijene kod kojih nije na vidiku spuštanje su od 3.308 eura na jugu Hrvatske. Dok je Lika kupcima najpovoljnija s 1.214 eura za kvadrat.

Tko sad ima novaca, nije mogao odabrati bolje vrijeme za kupnju. Ajmo reći da je tržište gotovo doseglo svoje dno, rekao je Ranilović. Stoga Udruženje u suradnji s državnom upravom sudjeluje u kreiranju zakonskih odredbi kako bi pomogli tržištu. Netom doneseni Zakoni o legalizaciji bespravno sagrađenih nekretnina i prostornoj gradnji uredit će i to područje (HT)

 

 

 

Izvor: www.dnevnik.hr
Foto: Davor Visnjic/PIXSELL 

 


 

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox