CityX mobilna gradska aplikacija dostupna u više od 20 hrvatskih gradova

Kao odgovor neminovnom jačanju potrebe digitalizacije u domeni “pametnih gradova”, osmišljen je CityX, besplatna mobilna aplikacija iz smart city domene namijenjena građanima, turistima, studentima i digitalnim nomadima koja okuplja široki spektar lokalnih, poslovnih i društvenih aktivnosti u gradu s ciljem unapređenja kvalitete života u lokalnim sredinama.


CityX mobilna aplikacija u ovom je trenutku dostupna u više od 20 gradova, a do kraja će godine biti dostupna u gotovo 40 gradova u tri EU države. Naime, CityX Apps mladi je hrvatski startup koji, nakon samo godine dana rada, kreće u osvajanje europskog tržišta s ciljem stvaranja najveće mreže EU gradova.

Kažemo da je grad „pametan“ i digitaliziran kad su njegove ustanove i usluge poboljšane primjenom digitalnih tehnologija, a sve u korist građana. Moderna rješenja iz segmenta mobilnosti, urbanog planiranja, komunikacije, proizvodnje i opskrbe energijom, te upravljanja doprinose kvaliteti života u gradovima i općinama.

Kroz digitalnu transformaciju dnevnih rutina znatno se može utjecati na pozitivne promjene, unaprijediti životni stil i navike, a CityX svojim aplikativnim rješenjima to želi i pokazati.

Intuitivno sučelje aplikacije omogućuje jednostavan pregled aktivnosti u svakom gradu, a kroz informativne servise (edukacija i obrazovanje, kulturne ustanove i znamenitosti, sport i rekreacija, kupujmo lokalno…) svakom je korisniku omogućen najbrži pristup provjerenim, aktualnim i najzanimljivijim informacijama iz navedenih područja. Kroz ankete se ispituje mišljenje korisnika na određene teme, a kroz sustav ocjenjivanja zadovoljstvo korisnika ponuđenim uslugama.

Podrškom malih, lokalnih i mikro poduzetnika potiče se razvoj zajednice, stoga su u aplikaciju uključene i lokalne tvrtke koje putem CityX-a mogu predstaviti svoju ponudu, optimizirati troškove, olakšati poslovanje, doći do ciljanog korisnika te, u konačnici, osigurati rast broja kupaca.

Uz sve navedene mogućnosti koje CityX trenutno nudi, aplikacija svoj puni potencijal može ostvariti u suradnji s gradovima. Na koji način?

U dogovoru s Gradom, korisnicima, naime, mogu biti omogućene dodatne funkcionalnosti poput prijave kvarova, plaćanja komunalnih naknada i transporta koji unapređuje prijevozni informacijski sustav i čini ga interaktivnim. 

CityX Apps d.o.o. startup je tvrtka osnovana 2021. g. s vizijom razvoja naprednih visokotehnoloških rješenja namijenjenih lokalnim sredinama. Vizija, stručnost i interesi vezani su uz područja upravljanja gradom, digitalizacije u sportu, i to na bazičnoj razini, inovacijama u turizmu, javnom prijevozu i zelenim tranzicijama.

Tomislav Krnić, osnivač CityX-a, okupio je mali krug velikih entuzijasta čije vrhunske multidisciplinarne vještine osmišljavaju načine na koje stanovnicima mogu olakšati i osigurati ugodniji svakodnevni život.

S razlogom imamo velike ambicije i planove u narednom razdoblju iznimnih tranzicijskih izazova jer su, kako se pokazalo, izazovna vremena uvijek stvarala jake kompanije. A iako smo na početku puta, naša vizija budućnosti tvrtke je jasna - zauzimanje vodeće pozicije na području EU u domeni aplikativnih smart city rješenja.- izjavio je g. Krnić

PS/SM

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox