Customers' Friend predstavljen u Hrvatskoj

Hrvatska tvrtka Axios predstavila je danas u Zagrebu posve novi program certificiranja na hrvatskom tržištu - ICERTIAS Customers' Friend, jednako kao i posve novi sustav ocjenjivanja kvalitete proizvoda i usluga na tržištu temeljem on-line anketiranja putem sustava glasovanja tzv. "crvenih dijamanata".

Iza ovog inovativnog certifikata Customers' Friend stoji međunarodna certifikacijska kuća ICERTIAS - International Certification Association sa sjedištem u Zurichu u Švicarskoj, a koja je već u Hrvatskoj poznata i prisutna kroz svoje prestižne certifikacijske programe Best Buy Award i QUDAL - QUality meDAL.
U Hrvatskoj, Customers' Friend će biti promoviran pod dvojezičnim brandom hrvatsko-engleske jezične kombinacije: "Prijatelj Kupaca / Customers' Friend“
"Potrošač, kupac odnosno klijent danas je najbitnija karika svake poslovne organizacije. Direktno o kupcima i njihovom zadovoljstvu, ovisi da li će neka tvrtka profitirati, preživljavati ili bankrotirati. Stoga je u fokusu Customers' Friend certifikata sam potrošač - krajnji korisnik - kupac, a Customers' Friend je digitalna platforma za komunikaciju i spajanje kupaca i tvrtki - potrošača i proizvođača, klijenata i davatelja usluga" ističu u ICERTIAS-u.
ZA ONE KOJI SU "WOW!"
Kako navode u ICERTIAS-u, dok Best Buy Award nagrađuje one proizvode i usluge koji na tržištu nude najbolji omjer cijene i kvalitete, QUDAL one ponuđače koji pružaju najvišu razinu kvalitete, Customers' Friend pronalazi one tržišne "igrače" koji su toliko dobri, koji su toliko "WOW" da ih kupci sami rado preporučuju svojim najboljim prijateljima, rodbini, kolegama.
"Neke tvrtke trude se izgraditi odnos sa svojim kupcima i klijentima kao da je riječ o odnosu s njihovim najboljim prijateljima. To su one tvrtke koje i mi sami rado preporučujemo svojim prijateljima. Takve - WOW - kompanije mi okupljamo u programu ICERTIAS Customers' Friend" - istaknuo je g. Robert Slavečki, direktor tvrtke Axios, prilikom predstavljanja ovog novog certifikata danas u Zagrebu.
OBLIK MEDALJE = CRVENI DIJAMANT
Oblik medalje certifikata ICERTIAS Customers' Friend simbolizira crveni dijamant. Crveni dijamant je najrjeđi, najvredniji i najskuplji dragi kamen koji postoji na planeti Zemlji. Najveći dosada pronađen crveni dijamant, tzv. Moussaieff Red Diamond, težak je svega 5,1 karat (samo 1 gram) i procijenjene je vrijednosti sedam milijuna američkih dolara.
U ICERTIAS-u naglašavaju kako je oblik i boja crvenog dijamanta odabrana kao simbol Customers' Friend medalje iz razloga što ovu medalju mogu nositi samo rijetke tvrtke - one koje su izgradile posebno kvalitetan odnos sa svojim kupcima. "Kako su rijetke takve kompanije koje uistinu cijene svoje kupce, tako je rijedak i crveni dijamant" zaključuju u ICERTIAS-u.
Kako je oblik same medalje u formi crvenog dijamanta, tako su i ocjene koje se dodjeljuju tvrtkama, proizvodima i uslugama u okviru programa ICERTIAS Customers' Friend također u obliku crvenih dijamanata.
ICERTIAS Customers' Friend ne dodjeljuje stoga zvjezdice, krugove ili ocjene u nekoj drugoj "uobičajenoj" prikaznoj formi - već inovativne - iznimno vrijedne i rijetke "crvene dijamante".
ICERTIAS CUSTOMERS' FRIEND METODOLOGIJA
Ukoliko žele nositi prepoznatljivu i upečatljivu crvenu medalju u obliku crvenog dijamanta (pentagona) - ICERTIAS Customers' Friend nominirane tvrtke, proizvodi i usluge prolaze strog selekcijski postupak koji uključuje niz provjera i od strane ICERTIAS organizacije, ali i ocjenjivanja od strane samih potrošača.
Inicijalni korak u ICERTIAS Customers' Friend certifikaciji je sama prijava. Prijavu, odnosno nominaciju za neku tvrtku, proizvod ili uslugu može podnijeti bilo koji potrošač, kupac odnosno klijent ili sama tvrtka.
Nominirana tvrtka prolazi kroz osnovne provjere i ukoliko zadovolji primarne certifikacijske kriterije, ona se poziva potpisivanju i prihvaćanju ICERTIAS Customers' Friend povelje i pristupanju u ICERTIAS Customers' Friend certifikacijski program.
Ukoliko tvrtka potpiše ICERTIAS Customers' Friend povelju, ona se uključuje u program ICERTIAS Customers' Friend i postaje tzv. Deklarirani ICERTIAS Customers' Friend certificirani član (engl. ICERTIAS CERTIFIED - Declared Customers' Friend ).
U daljnjem koraku, ukoliko tvrtka želi punu Customers' Friend cetifikaciju, ona, odnosno njezin proizvod ili usluga, prolazi kroz javno on-line ocjenjivanje i komentiranje od strane njenih samih korisnika odnosno potrošača koji obavezno moraju imati iskustvo korištenja tog proizvoda ili usluge koju ocjenjuju.
Ispitanici (potrošači) u Customers' Friend on-line panelu mogu nominirane tvrtke, proizvode i usluge ocjenjivati ocjenama (odnosno tzv. crvenim dijamantima) od jedan do pet (gdje je jedan najlošija ocjena, a pet najbolja).
Tvrtka, proizvod ili usluga, koja je od strane anketiranih ocijenjena s minimalno četiri ili pet tzv. crvenih dijamanata postaje ICERTIAS Prijatelj Kupaca (ICERTIAS Customers' Friend).
Takva tvrtka može u svojoj promociji isticati crvenu medalju jasne poruke: "ICERTIAS Customers' Friend" s četiri ili pet tzv. crvenih dijamanata (ovisno o tome koju je ocjenu osvojila u javnom glasovanju od strane samih potrošača).
Nadamo se da će i ICERTIAS - Customers' Friend potaknuti ponuđače usluga i proizvođače na još veću međusobnu kompeticiju i da ćemo kao rezultat toga svi mi kao potrošači, na tržištu dobivati kvalitetnije i cijenom prihvatljivije proizvode i usluge.
Više informacija na hrvatskom jeziku o programu ICERTIAS - Customers' Friend može se od 1. listopada 2014 naći na web adresi: www.prijateljkupaca.hr (PS/SŠ)

Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter 

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox