Dell i Intel spašavaju Sharp s 240 milijuna dolara?

Foto: Ilustracija

Sharp, japanski proizvođač elektroničkih uređaja koji je u velikim financijskim problemima, mogao bi uskoro dobiti značajnu financijsku injekciju od tvrtki kako što su Dell, Intel i Qualcomm.

Tvrtke vode pregovore sa Sharpom vezane uz investiranje velikih količina gotovine, piše The Wall Street Journala. Sharp je navodno tražio od Della i Intela po 240 milijuna dolara u zamjenu za udio u tvrtki ili kao dug. Qualcommova investicija bi vjerojatno trebala biti nešto manja, prenosi bug.hr

Da je Sharp doista  velikim financijskim problemima govori i podatak kako je u šest mjeseci koji su završili 30. rujna ostvario 16% manji promet nego u istom razdoblju godinu ranije, odnosno oko 1,1 bilijun jena (13,7 milijardi dolara). Istovremeno je gubitak tvrtke s prošlogodišnjih 39,8 milijardi jena narastao na 387,6 milijardi jena.

Unatoč problemima s financijama, Sharp ima jednu od najboljih tehnologija za proizvodnju ekrana. Kroz investicije u Sharp, velike tehnološke tvrtke se nadaju kako će imati lakši pristup tim tehnologijama. (HT)

Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter

 


Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox