Dodik neće poštivati Inzkovu odluku

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je u srijedu da tamošnje vlasti neće poštivati zabranu raspolaganja državnom imovinom u tome entitetu koju je u srijedu naložio visoki međunarodni predstavnik za BiH Valentin Inzko nakon stupanja na snagu zakona o raspolaganju državnom imovinom Republike Srpske u početku tjedna.

 

Taj nalog za nas nema nikakvu važnost - rekao je Dodik za medije u RS-u, dodavši kako austrijski diplomat nije ovlašten da suspendira taj zakon.  Dodik je rekao i kako Ustavni sud BiH nije nadležan odlučivati o imovini koja se nalazi na području Republike Srpske, nego Ustavni sud toga entiteta.

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Sulejman Tihić jučer je kao jedan od supredsjedatelja Doma naroda Parlamenta BiH podnio zahtjev Ustavnom sudu BiH za ocjenu ustavnosti zakona koji je stupio na snagu u početku tjedna.

Nakon toga reagirao je Inzko i privremeno suspendirao zakon o raspolaganju državnom imovinom u RS-u. Inzkovu odluku poduprlo je u srijedu cijelo Vijeće za provedbu mira u BiH, a Rusija se usprotivila odluci. (Hina)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox