Dolaskom gostiju više platežne moći došlo do ekspanzije gradnje luksuznih vila

Iako je protekla turistička sezona, kao što se uostalom očekuje i od nadolazeće, bila iznimno zahtjevna i drugačija, na području najma luksuznog smještaja se dogodio svojevrsni boom koji je uvelike promijenio landscape domaće turističke ponude.

U posljednjih tri do pet godina došlo je do iznimnog rasta u gradnji vila čiji najmovi dosežu i do 10.000 eura na dan. Tijekom perioda prije pojave pandemije COVID-a 19 turisti koji su posjecivali Jadran preferirali su hotele, hostele ili kampove, te u najvećoj mjeri privatne smještajne jedinice. U posljednjih nekoliko godina, a posebno unatrag dvije sezone veliki udio ponajprije u financijskom segment turističkog tržišta na Jadranu čine vile, koje u posljednje vrijeme doživljavaju dodatni procvat.

Pojavom sve većeg broja gostiju visoke platežne moći, u posljednjih nekoliko godina došlo je do značajnog rasta u gradnji i najmu luksuznih vila za turiste, ističu u Croatia Luxury Rentu - vodećoj domaćoj agenciji za najam luksuznog smješzaja. Prema riječima Josipa Stulića iz CLR-a, u posljednjih dvije godine portfelj je obogaćen s novih dvjestotinjak luksuznih vila, dok tvrtka trenutno broji preko 500 luksuznih jedinica u svojoj ponudi.

Luksuzne vile prostranih su interijera i krasi ih mnoštvo otvorenog prostora. Spavaće sobe imaju zasebne kupaonice i garderobe, velike staklene stijene i posljedično atraktivan panoramski pogled. Bazeni u takvim jedinicama dolaze u raznim atraktivnim oblicima dok je unutrašnjost opremljena modernim namještajem koji stvara osjećaj glamura, prestiža i luksuza. Posebno pohvaljujem naše partnere, vlasnike spomenutih vila koji stalno unaprjeđuju svoje objekte. Ne samo redovitom obnovom već i dodatnim sadržajima i uslugama koje dodaju u cijenu ili u ponudu. Time se postiže bolja popunjenost, a domaćem turizmu zajedno osiguravamo nasušno potrebno produžavanje sezone i posljedično zaradu” ističe Stulić.

U Croatia Luxury Rentu naglašavaju kako se kroz ekspanziju gradnje i najma ovog tipa turističkog smještaja obogatila ponuda prema kojoj Hrvatska obala danas u najmanju ruku adekvatno parira vodećim, nama konkurentskim destinacijama na Mediteranu. Štoviše, velik broj konkurentskih destinacija i premašujemo prema broju i atraktivnosti jedinica u ponudi. Primjerice, vile na Jadranu su puno kvalitetnije nego grčke. Cijene najma su više manje iste, ali su naše vile neusporedivo kvalitetnije dok grčke obilježava slabija kvaliteta izgradnje, opreme, te arhitektonske i dizajnerske kvalitete.

Najtraženije lokacije s luksuznim vilama u tekućoj sezoni su destinacije u Istri, Dubrovniku, Hvaru, dok u posljednje vrijeme najveći rast broja luksuznih vila bilježe Brač, Korčula, Split, Primošten, okolica Zadra. /ps/smm

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox