Domaće meso i mliječni proizvodi odsad i u Rusiji

Uprava veterinarstva Ministarstva poljoprivrede, zaprimila je jučer dopis Federalne službe za veterinarski i fitosanitarni nadzor Ruske Federacije, kojim je 6 hrvatskih tvrtki koje posluju s hranom dobilo odobrenje za izvoz svojih mesnih i mliječnih proizvoda na tržište Carinske Unije, javljaju iz Ministarstva poljoprivrede.

 

Ovime je uspješno i u relativno kratkom roku završena službena procedura ispunjavanja vrlo zahtjevnih propisanih uvjeta Ruske Federacije i Carinske Unije, čime je uz pomoć i veliku podršku Veleposlanstva RH u Moskvi, omogućeno našim tvrtkama da izađu na iznimno veliko tržište koje otvara daljnje široke mogućnosti trgovanja. Uspjeh je još i veći ako se uzme u obzir da zemlje članice EU čije tvrtke žele izvoziti na ovo veliko i atraktivno tržište, prolaze znatno dugotrajniji put ispunjavanja uvjeta.

Radi se o uspješnim hrvatskim tvrtkama koje su, osim što u potpunosti udovoljavaju zahtjevnim kriterijima hrvatskog odnosno EU zakonodavstva, zadovoljile i vrlo stroge izvozne kriterije Carinske Unije. Tvrtke koje su ostvarile pravo izvoza su:

PIK VRBOVEC MESNA INDUSTRIJA d.d.
VINDIJA d.d. - Međimurska 6
VINDIJA d.d. - Gospodarska bb
BELJE d.o.o.
KOKA d.d.
PERUTNINA PTUJ – PIPO d.o.o.

(PS)

 

Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter

 


Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox