Država potiče otočne proizvode... do 31. svibnja

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture objavilo je tri javna poziva za dodjelu oznake „Hrvatski otočni proizvod“ (HOP) otočnim proizvođačima, za dodjelu državnih potpora male vrijednosti otočnim poslodavcima za očuvanje radnih mjesta te za dodjelu potpora otočnim udrugama.

 

Javni poziv za dodjelu oznake HOP otvoren je do 31. svibnja 2011. godine. Ova oznaka kvalitete može se dodijeliti tradicionalnim i inovativnim proizvodima koje proizvode otočni proizvođači i to pravne (trgovačka društva, zadruge i udruge) i fizičke osobe (obrti, obiteljska poljoprivredna gospodarstva i slobodna zanimanja) koji imaju sjedište na otocima i koji svoju djelatnost obavljaju na otocima.

Isti uvjeti su i za dodjelu državnih potpora otočnim poslodavcima, za koje je prijava na natječaj otvorena do 31. listopada 2011. Dodatni uvjeti su da korisnici ovih vrsta potpora imaju radnike koji imaju prebivalište na otocima i da rade kod istog korisnika potpora najmanje godinu dana bez prekida od trenutka podnošenja zahtjeva.

Korisnici ovih potpora ne mogu biti financijske institucije (banke, osiguravajuća društva, štedno-kreditne zadruge i slično), a udio državnog vlasništva, županije, grada ili općine ne smije im biti veća od 50 posto. Do 13. svibnja 2011. zaprimaju se zahtjevi za dodjelu potpora projektima otočnih udruga, čije su aktivnosti od interesa za održivi razvoj otoka, a iz područja su  unaprjeđenja kvalitete života u lokalnoj zajednici, kulture i umjetnosti, obrazovanja i znanosti te športa. Najviši iznos koji se jednoj udruzi za jedan projekt može odobriti putem ovog natječaja je 30 tisuća kuna.

Tekst natječaja i potrebna dokumentacija objavljena je na službenim web stranicama Ministarstva  mora, prometa i infrastrukture www.mmpi.hr u rubrici more/otoci ili natječaji/more.

 

Foto: PIXSELL

 

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox