Effectus prvi u Hrvatskoj i regiji dobio certifikat ISO 29990:2010

Effectus – visoka škola za financije i pravo, prva je visokoobrazovna ustanova u Hrvatskoj i u regiji, a ujedno i 20. u Europi, kojoj je ovih dana svečano uručen certifikat ISO 29990:2010, čime je još jednom potvrđena kvaliteta i izvrsnost Effectusa. Dobivanjem certifikata Effectus se svrstao na sam vrh obrazovnih institucija koje su uskladile svoje poslovanje sukladno ovoj normi, i to ne samo u Hrvatskoj i regiji, već i u Europi.

ISO 29990:2010 međunarodni je standard u području visokog obrazovanja. Opseg standarda uključuje pružanje usluge visokoškolske edukacije, poslovne i profesionalne edukacije, organizacije seminara i radionica sukladno normi ISO 29990:2010.

ISO 29990:2010 namijenjen je svim vrstama pružatelja obrazovnih usluga, uključujući fakultete i sveučilišta, industrijske organizacije koje pružaju in-house usavršavanja kao i raznovrsne obrazovne ustanove. Na taj način ovaj standard naglašava najvažniju prednost  obrazovne ustanove tj.  e-usluge podučavanja.  Konkretno to znači da Effectus poštuje visoke postavljene norme kvalitete, te  evaluira svaku vrstu edukacije koju provodi i to od analize sadržaja, ciljeva, rasporeda, ispita, predavača, okruženja u kojem se edukacija provodi do primijenjenih tehnologija učenja, kao u kompletne usluge i kvalitete edukacije.

Neke od glavnih  prednosti ovog standarda su fokus na potrebe i želje polaznika programa, kvalitetno, sustavno i sređeno vođenje dokumentacije i administriranje, sustavno mjerenje i procjena koja osigurava učinkovitost usluge učenja, usmjerenost na praćenje i kontrolu procesa učenja, te međunarodno prepoznatljiv standard iz područja neformalnog učenja.

Bitno je istaknuti da EFFECTUS provodi transparentnu politiku svog djelovanja i razvoja temeljenu na visokim akademskim standardima te posjeduje primjerenu upisnu politiku koja omogućava kvalitetan nastavni rad okarakteriziran u malim obrazovnim grupama, koje omogućuju individualan pristup svakom studentu, kao i ujednačenim omjerom teoretske i praktične nastave s naglaskom na praktičnom stručnom usavršavanju studenata.

Prostorije EFFECTUS-a opremljene su najsuvremenijom opremom i nastavnim pomagalima, te su u potpunosti  prilagođene potrebama studenata, nastavnika i suradnika.

„Kvaliteta je sastavni dio naše vizije, a osiguranje kvalitete strateški je zadatak naše misije, stoga je dobivanje ovog certifikata i njegova implementacija dokaz čvrste opredijeljenosti EFFECTUS-a prema krajnjim korisnicima naših usluga i njihovim zahtjevima i očekivanjima temeljenim na upravljanju kvalitetom.“, istiće dr.sc. Mira Lenardić, dekanica ove visoke škole za financije i pravo.

Priznanje u obliku certifikata ISO 29990:2010, osim što je potvrda kvalitete i stručnosti, u skladu je i s vizijom Effectus-a: postati prvi izbor u stručnom visokoškolskom obrazovanju na nacionalnoj i regionalnoj razini temeljem integralnog pristupa izučavanju financija i prava te kontinuirane izvrsnosti u svim područjima svoga djelovanja.(LP)

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox