Ericsson uvodi Intelligent Automation Platform za pametnije mreže

Ericsson uvodi Intelligent Automation Platform, proizvod za upravljanje uslugama i orkestraciju koji omogućuje inteligentno upravljanje bilo kojom mobilnom mrežom.


Nadovezujući se na postojeću ponudu, uključujući cloud native dvojnu 5G jezgrenu mrežu te Cloud RAN (Radio Access Network) portfelj, Ericsson Intelligent Automation Platform i paket rApps predstavlja sljedeći prirodni korak u izgradnji mreže budućnosti.

Rješenje olakšava umjetnu inteligenciju i automatizaciju, što poboljšava performanse mreže, operativnu učinkovitost i korisničko iskustvo kako bi se pomoglo stvaranju pametnijih mreža.

Rješenje temeljeno na oblaku radit će na novim i postojećim 4G i 5G radijskim pristupnim mrežama  i podržavati će različite dobavljače i RAN tehnologije, uključujući namjenski i otvoreni RAN.

To će stvoriti veći izbor za pružatelje komunikacijskih usluga u razvoju njihovih mreža. Ericssonovo ulaganje u ovu platformu odražava doprinos tvrtke razvoju industrije otvorenih RAN tehnologija.

Ericsson Intelligent Automation Platform automatizira radijsku pristupnu mrežu koristeći umjetnu inteligenciju i aplikacije za radijsku mrežu (rApps) s različitim funkcionalnostima. Na sličan način kao operativni sustav koji automatizira rad, resurse i identificira poboljšanja koja treba napraviti u cijeloj mreži, Ericsson Intelligent Automation Platform uključuje RAN inteligentni kontroler koji nije u stvarnom vremenu (Non-RT-RIC) koji upravlja rApp-ovima.

Platforma podržava inovacije ekosustava omogućavajući programerima da izgrade proizvode putem alata za razvoj softvera. Paket Ericssonovih rApp aplikacija s već dokazanim mogućnostima bit će dostupan na platformi u četiri domene: učinkovita automatizirana implementacija, liječenje mreže, razvoj mreže i optimizacija mreže. Paket će se nastaviti nadopunjavati u suradnji s kupcima. PS/SM

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox