Erste Group u cijelosti otplatila participativni kapital

Erste Group Bank AG danas je u potpunosti otplatila participativni kapital izdan 2009. godine u iznosu od 1,76 milijardi eura. Od ukupnog iznosa, udio Republike Austrije iznosi 1,22 milijarde eura, dok udio privatnih investitora iznosi 540 milijuna eura.

U razdoblju od 2009. do 2012. godine Erste Group isplatio je Republici Austriji godišnje dividende u iznosu od 98 milijuna eura, dok je privatnim investitorima isplaćeno 43 milijuna eura. Sveukupno, uključujući i proporcionalni iznos dividende za 2013. godinu koja će biti isplaćena u lipnju 2014. nakon što dioničari usvoje odgovarajuću odluku na godišnjoj skupštini, Republici Austriji bit će isplaćeno ukupno 448 milijuna eura, dok će privatnim investitorima biti isplaćeno ukupno 198 milijuna eura.

"Iznimno poštujemo austrijsku federalnu vladu koja je prije pet godina odlučila brzo djelovati, a ujedno želimo zahvaliti i austrijskim poreznim obveznicima te privatnim investitorima koji su vjerovali u nas", rekao je Andreas Treichl, glavni izvršni direktor Erste Group-a. "Dividenda od 8% bila je uistinu povoljna za sve investitore i porezne obveznike".

Participativni kapital izdan je 2009. godine kako bi Erste Group mogao biti snažan partner svojim klijentima čak i u vrijeme ekonomske krize. U međuvremenu je Erste Group značajno povećao svoj temeljni kapital te već zadovoljava sve regulatorne zahtjeve. (PS/Z.R.)

Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter 


Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox