Financial Times: Dubrovnik je idealan za kupnju nekretnine

Financial Times naveo je Dubrovnik kao „savršenu destinaciju“ za ulaganje u nekretnine, piše Business.hr. Autorica članka Nicola Venning u članku navodi kako je Dubrovnik idealan za kupnju drugog doma, a u članku se navode i izjave različitih stručnjaka za nekretnine. Marko Thomas, uredni Dubrovnik Timesa kaže kako šarm Dubrovnika leži u netaknutoj ljepoti, a potencijalnim investitorima probleme predstavljaju hrvatski zakoni i birokracija. Za one koji su u Hrvatskoj uspjeli kupiti nekretnine imali su više sreće nego pameti, rekao je Thomas.

Igor Koprivica, direktor nekretninske agencije Progen, kaže kako šezdeset posto kupaca zainteresiranih za zemljište u Hrvatskoj, dolaze iz Velike Britanije, slijede Talijani i Nijemci, zatim Rusi i Južnoafrikanci.

Financial Times upozorava potencijalna kupce na gužvu u Starom Gradu za vrijeme sezone, te kako pri kupnji nekretnine nije dozvoljeno mijenjati vanjski izgled zgrade, a čak i za interijer postoje stroga pravila.

Interesu za Dubrovnik pridonijela je 20 do 30 posto niža cijena zemljišta u Starom gradu i okolici ( u usporedbi s cijenama od prije tri godine) i novi zakon koji građanima zemalja članica Europske unije omogućava kupnju zemljišta u Hrvatskoj. (jk)

 

 

Izvor: www.business.hr

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox