FlixBus jača mrežu iz Hrvatske, ali i diljem Europe

Otvaranjem granica i popuštanjem mjera, iz Hrvatske kreće FlixBus prema Francuskoj; zelenoj mreži priključuje se i Velika Britanija

Nakon što su 18.6. ponovno pokrenute međunarodne linije iz Hrvatske, zahvaljujući stabilnoj potražnji, FlixBus nastavlja s daljnjim umrežavanjem hrvatskih gradova s europskim destinacijama. Tako se od danas iz Zagreba može ponovno do Züricha, Ženeve, Lyona i Wiesbadena, dok od 9.7. zeleni autobusi kreću i prema Parizu. Putnici iz Čakovca na raspolaganju imaju svakodnevne polaske prema Münchenu, a iz Pule, Rovinja i Poreča ponovno se može direktno do Beča. S obzirom na veliki interes čeških turista, dalmatinski gradovi poput Splita, Trogira, Šibenika i Zadra povezuju se s Pragom.

Drago nam je što potražnje ima te su zeleni autobusi ponovno prepoznati kao siguran i udoban način putovanja. S obzirom na različite odredbe u zemljama Europe, savjetujemo naše putnike da prije putovanja provjere sigurnosne mjere države u koju putuju. Kako će daljnje mjere popuštati, a potražnja rasti, tako ćemo povećavati broj polazaka i uvoditi nove destinacije.”rekao je Ante Grbeša, direktor FlixBus CEE South regije.

Hrvatska je trenutno direktno povezana sa Slovenijom, Austrijom, Njemačkom, Češkom, Švicarskom, Luksemburgom i Francuskom.

Otvaranjem granica i popuštanjem mjera FlixBus širi mrežu linija diljem Europe i svijeta

U drugoj polovici lipnja, otvaranjem granica i dodatnim popuštanjem mjera, FlixBus je započeo s oporavkom svoje mreže linija diljem Europe i svijeta. Tako su osim u Europi, zeleni autobusi krenuli s vožnjama i na američkom kontinentu.

U skladu s najavljenim planovima s početka godine, FlixBus je započeo i prve međugradske linije u Velikoj Britaniji najavljujući nekoliko milijuna putnika u prvih 12 mjeseci. London, Portsmouth, Birmingham i Bristol postaju prve ishodišne točke, a London se povezuje s kontinentalnom Europom uspostavljanjem direktnih veza s Amsterdamom, Parizom i Bruxellesom.

Mjere preventivne zaštite i dalje su na snazi radi sigurnosti putnika. Uz obvezu nošenja maski, posebna pozornost se posvećuje pojačanoj prevenciji, higijeni te dezinfekciji autobusnog prostora za putnike i vozače, zaštitnu opremu za vozače kao i regulirani ukrcaj i iskrcaj putnika uz dozvoljenu maksimalnu popunjenost kapaciteta.

Sve dostupne destinacije i polasci mogu se već sada provjeriti putem web stranice ili aplikacije te kupiti karte. (ps/sm)

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox