Gdje se sakrio Vlaho? USKOK i policija još tragaju za Sanaderovim ''skrivenim blagom''

Budući da se u Hrvatskoj afere i problemi nižu jedni za drugima, pomalo se zaboravlja ona u čijoj je glavnoj ulozi bio bivši premijer Ivo Sanader i njegova skrivena kolekcija najvrednijih umjetničkih slika, ali USKOK i policija još uvijek tragaju za ''skrivenim blagom'', saznaje nacional.hr.

 

Riječ je o pet slika Vlahe Bukovca za koje se procjenjuje da su najvredniji dio zbirke bivšeg hrvatskog premijera. Istražiteljima je čudno da ove slike ne mogu pronaći i da su tako dobro skrivene, pogotovo jer su one jedini dio Sanaderove kolekcije za koji je javnost znala budući da ih je posudio za izložu radova ovog autora u Haagu.

Nacionalovi izvori tvrde da su istražitelji ustanovili da je bivši premijer na spomenutoj izložbi napravio skandal, jer organizatori nisu na katalog od 200 stranica otisnuli baš onu sliku koju je on posudio. Stoga su, bez obzira na otisnute kataloge, svi bačeni kako bi se tiskali novi primjerci sa Sanaderovim Bukovcem na naslovnici.

Što se tiče ostatka Sanaderove kolekcije, koja je još u prosincu prošle godine iznesena iz njegove vile u Kozarčevoj ulici, ona se čuva u depoima Muzeja suvremene umjetnosti. A za potpune puzzle čekju se još navedena, očito dobro skrivena, djela. (SJ)

 

Izvor: www.nacional.hr

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox