Gdje sve političari zapošljavaju svoje članove obitelji, kumove i prijatelje

Opće je poznato kako je javnost uvijek zainteresirana za karijere supružnika, djece ili rođaka aktualnih političara, za koje se često sumnjiči da su do pozicija došli čistim nepotizmom. Dnevnik.hr donosi kratki pregled najpoznatijih obiteljskih, rodbinskih i kumskih veza.

 

Suprug Đurđe Adlešić zaposlen je tvrtki Croatia osiguranja, na čijem je čulu bio Hrvoje Vojković, inače potpredsjednik HSLS-a, stranke čija je predsjednica bila upravo Đurđa Adlešić. Također, sin joj je, kao diplomirani ekonomist, dobio posao u Janafu.

Ministrica u Račanovoj vladi, Gordana Sobol, sumnjičena je da je supruga Bojana ''progurala'' u Ministarstvo unutarnjih poslova. Marinu Matulović Dropulić se prozivalo zbog supruga Duška koji je kao posrednik stranim investitorima prodavao bezvrijednu zemlju oko Pelješkog mosta. Isplativost im je jamčio autoritetom supruge, navodi dnevnik.hr.

Znanje kao kriterij

Gradonačelnik Splita, Željko Kerum, na meti je medija jer sumnjaju da si iza nevjenčane supruge sređuje dozvole.  Dalje, kćer bivše ministrice Ane Lovrin izabrana je za sutkinju općinskog suda u Zadru.

I bivši je predsjednik želio progurati svoju kćer, pa je Saša Mesić imenovana predsjednicom u gradskoj tvrtki Terme Zagreb i to na preporuku Ine, čiji je predsjednik Uprave bio Tomislav Dragičević, inače Mesićev dobar prijatelj.

Svakim danom postaje sve jasnije kako se do dobrih poslova može doći jedini ako imate tatu, mamu, kuma ili prijatelja zemljaka, koji će vas ''progurati''. Postavlja se pitanje: Kada će znanje i stručnost postati glavni kriterij za dobivanje posla? (SJ)

 

Izvor: www.dnevnik.hr
Foto: Boris Scitar/PIXSELL

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox