Geofoto dobio novi posao u Makedoniji

Zagrebačka tvrtka Geofoto, vodeća europska tvrtka u domeni geodezije i geoinformatike, u konkurenciji 15 tvrtki dobila je nadmetanje za ugovor „Vektorizacija arhive katastarskih planova i izradu digitalnih katastarskih karata za 79 katastarskih općina“ za makedonsku Agenciju za katastar nekretnina.

 

 

Riječ je o projektu u trajanju od 4 mjeseca tijekom kojeg će bit će uspostavljeni podatkovni servisi, jednostavne 2D i napredne 3D vizualizacije, pretraživanja i mogućnosti unosa korisničkih podataka i dokumenata. Tako će kroz projekt biti izrađeni 3D modeli za 20 makedonskih gradova, a dio ovih podataka bit će dostupan građanima na pripadajućem web portalu koji će također biti izrađen tijekom projekta.

Portal će biti temeljen na najmodernijim tehnologijama na kojima stručnjaci Geofota i inače temelje svoje projekte. Osim uobičajenih funkcionalnosti za pregled svih relevantnih prostornih podataka Republike Makedonije portal će registriranim korisnicima omogućiti napredne analize te ažuriranja podataka.
 

 

 

M.J.

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox