Glavna skupština PEVEX-a prihvatila prijedlog Uprave i Nadzornog odbora o zadržavanju dobiti iz 2023. godine

Glavna skupština PEVEX-a prihvatila je prijedlog Uprave i Nadzornog odbora o zadržavanju dobiti ostvarene u 2023. godini. Neto dobit PEVEX-a u 2023. godini je 43.87 milijuna eura i veća je 25,96% u odnosu na godinu prije. Inače, PEVEX je prošle godine imao prihode oko 446.10 milijuna eura što je rast od 15,55% u odnosu na 2022.


Zadržana dobit usmjerit će se na daljnju investicijsku ekspanziju i ulaganja usmjerena strateškom pozicioniranju kompanije. Odrednica prvog hrvatskog trgovačkog lanca u srednjoročnom razdoblju je daljnje jačanje liderske pozicije i rasprostranjenost prodajnih centara usmjerenih lakom dostupnošću krajnjem kupcu i njegovom zadovoljstvu.

PEVEX nastavlja širiti postojeću maloprodajnu mrežu od 29 prodajnih centara i već ove godine otvara 30. prodajni centar u Poreču, a za koji tjedan i novi logističko-distributivni centar na zagrebačkom Jankomiru. Kompanija je najavila kako će daljnje investicije osim hrvatskoga, uključiti i inozemna tržišta.

Prošle godine PEVEX je zahvaljujući doprinosu svojih zaposlenika, povjerenju kupaca te podršci poslovnih partnera i dioničara kojih je trenutno 421, ostvario povijesno najbolje poslovne rezultate. Obvezuje nas to na daljnje razvojne iskorake i ostvarenje zacrtanih strateških odrednica -  napomenuo je predsjednik Uprave PEVEX-a Krešimir Bubalo.

Od značajnijih ulaganja, prošle godine otvoren je prodajni centar u Vrbovcu te se nastavila modernizacija trgovina. Virovitica je dobila potpuno preuređen i osuvremenjen prodajni centar. Jedan od najvažnijih projekata započetih u 2023. godini logističko-distributivni centar, vrijedan oko 15 milijuna eura je pri kraju. Osim toga, tijeku su radovi na gradnji novih prodajnih centara. Uz Poreč gdje se intenziviraju radovi jer otvara se još ove godine, gradi se i u Zaboku, a traju pripremni radovi u Gospiću te Dugopolju. 

Glavna skupština PEVEX-a razmotrila je godišnja financijska izvješća za 2023. godinu utvrđena od Uprave i Nadzornog odbora te dala razrješnice članovima Uprave i članovima Nadzornog odbora za prethodnu poslovnu godinu. Revizorska kuća za poslovnu 2024. godinu, ostaje društvo Deloitte.

Natprosječna razina poslovanja potvrđena je i za 2023. godinu platinastim bonitetom izvrsnosti društva Dun & Bradstreet, a kojega ima svega 1% poslovnih subjekata u Hrvatskoj.

U 2023. godini kompanija je u svrhu racionalizacije troškova električne energije nastavila s gradnjom solarnih panela na svojim objektima. PS/SM

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox