Google Britancima krao privatne podatke?

Najpoznatija svjetska tražilica Google pod istragom je zbog tvrdnji da je namjerno prikupljao informacije s računala milijuna korisnika diljem Velike Britanije, javlja Poslovni.hr.

Komisija za zaštitu podataka trebala bi detaljno istražiti na koji način rade automobili koji su sudjelovali u projektu Street View. Navodno su skidali e-mailove, tekstualne poruke, fotografije i razne dokumente s bežičnih mreža za vrijeme fotografiranja britanskih ulica.

Google je i prije dvije godine bio optužen za krađu osobnih podataka iako su tada tvrdili da je do toga došlo pogreškom. Sada su na površinu isplivale sumnjive aktivnosti koje ukazuju na zataškavanje, a viši menadžer kompanije još je 2007. godine bio upozoren da se informacije skidaju dok automobil prolazi gradom, ali nije učinio ništa po tom pitanju.

U Velikoj Britaniji otprilike jedna od četiri kuće sa internetskom mrežom nema postavljenu lozinku, što olakšava prikupljanje privatnih podataka. Internetski stručnjaci poput raznih blogera sugeriraju kako je Google uzimao podatke samo zato jer je mogao, a kasnije će već smisliti način kojim će to unovčiti.  (jh)

 

 

Izvor: www.poslovni.hr

 

 


Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox