Google kreće u akciju ''čitanja'' vaših e-mailova

Google razvija novo softversko rješenje pomoć kojeg će ''čitati'' vaše e-mailove kako bi saznao interese i preferencije i proslijedio ih oglašivačima, piše dnevnik.hr. Prevedeno na jednostavniji jezik, nema više privatnih poruka i pošte.

 

Sustav će analizirati sadržaj najčešće dobivenih i odgovorenih e-mailova te nakon toga složiti profil korisnika pomoću kojeg će se oglašivači moći ciljanim oglasima reklamirati na vašim računima. Informacije koje se dobiju iz vašeg profila pohranit će se i koristiti za daljnje oglašavanje.

Primjerice, ukoliko u svom sandučići imate dosta e-mailova o fotoaparatima ili fotografskoj opremi, utoliko ćete vjerojatno primiti obavijest o nekoj povoljnoj ponudi fotoaparata u određenoj trgovini.

Google tvrdi da neće biti proslijeđene sve informacije, nego tek one koje su im potrebne. Osobni i intimni podaci navodno ostaju tajnima.

Google također objašnjava kako će novi sustav raditi na principu već uvedenog sustava ''Prioritetne pošte'' koji se temelji na analizi sadržaja i navika korisnika, a koji automatski koji su e-mailovi važni, a koji nisu. (SJ)

 

Izvor: www.dnevnik.hr

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox