Gredelj: Kosor se želi uvući u blato, iako s njom imamo šanse za bolju budućnost

Odvjetnik HDZ-a Vladimir Gredelj rekao je izlazeći s ispitivanja u USKOK-u da se istraga u slučaju Fimi media, u kojem je ta stranka osumnjičena zbog crnog fonda, ne vodi protiv HDZ-a nego načina vođenja te stranke od 2003. do 2. srpnja 2009.

To su teze onih koji žele pod svaku cijenu uvući u ovo blato Jadranku Kosor, predsjednicu HDZ-a, diskreditirati je i na taj se način obračunati sa strankom koju vodi, iako se radi o jedinoj osobi s kojom Hrvatska ima šanse za bolju budućnost, kazao je Gredelj.

Pritom je odbacio sumnje da HDZ ima "bilo kakve veze s eventualnim počinjenjem kaznenog djela pojedinaca protiv kojih se vode postupci". Nisam jedini u Hrvatskoj koji vidi da HDZ od toga samo trpi štetu, kako materijalnu tako i moralnu, ustvrdio je Gredelj.

Otvaranje očiju

Na pitanje kakva je njegova strategija u ovom slučaju kazao je da mu je jedina zadaća otvoriti oči hrvatskom narodu.

Ja sam odvjetnik HDZ-a. Razočarat ćemo sve novinare koji su očekivali predstavnike i odvjetnike zločinačke organizacije. Njih ovdje nema. Ja sam branitelj HDZ-a, dakle stranke koja je stvorila hrvatsku državu, izvukla ju iz blata i dovela na vrata Europe. Ja branim tu stranku. Dodao je Što se tiče drugih stvari koja su se događala iza zatvorenih vrata vi znate da je to tajna i ja vam ne mogu ništa reći o tome, kazao je Gredelj.

Predstavnik HDZ-a Damir Sesvečan kazao je da je ispitivanje prošlo korektno. Pritom nije želio odgovarati na daljnja pitanja, uputivši novinare na stranačkog odvjetnika. (Hina/jk)

 

 

Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox