Greencajt festival po prvi puta okuplja sve koji žele živjeti i raditi održivo

U Zagrebu se uskoro održava Greencajt, prvi zeleni festival koji će na jednom mjestu u isto vrijeme okupiti eko entuzijaste, stručnjake, institucije i kompanije koje svojim djelovanjem afirmiraju održive vrijednosti. Festival će pod krovnom porukom „Okreni novi list“ predstaviti najnovije zelene trendove, inovatore i održive proizvođače uz brojne edukativne radionice koje će se baviti temama pravilnog razvrstavanja otpada, izrade samostalnih eko sustava, konceptom prenamjene predmeta koji nas okružuju i brojne druge.


Na festivalskom food marketu posjetitelji će biti u mogućnosti kupiti proizvode lokalnih proizvođača, a u food zoni moći će se uživati isključivo u vegetarijanskom meniju koji je za ovu priliku osmislio poznati chef Marin Medak.

U tri dana  druženja želimo na istom mjestu okupiti zelene entuzijaste i stručnjake iz raznih područja – dizajna, klime, kulture, energije, mode, hrane, tehnologije i znanosti kako bi posjetiteljima pružili informacije i potaknuli ih na usvajanje novih životnih navika. Kao zelenim entuzijastima cilj nam je pozdraviti svaki pomak na bolje, svjesni da je dalek put pred nama kako bi u konačnici kao društvo živjeli potpuno održivo i u skladu s prirodom. Sva naša iskustva na online platformi Green.hr na ovaj ćemo način predstaviti kroz program Greencajt festivala jer naša je želja pokazati primjerom da se može, izjavio je Vinko Filipić, direktor Greencajt festivala i osnivač Green.hr platforme.

U službenom dijelu festivala, na rasporedu su tematski paneli, koje će ugostiti dobro poznata imena iz svijeta poduzetništva, inovacija, energetike i zelenih politika, a govorit će se o pametnim gradovima, održivom razvoju kompanija, klimatskim promjenama, budućnosti električnih automobila te održivoj modi i zelenim trendovima u industriji proizvodnje hrane.

U zelenoj expo zoni, brojni će inovatori i mali poduzetnici predstaviti svoje proizvode i zelena rješenja, jer Greencajt festival ima za cilj stvoriti zelenu zajednicu koja će ovim putem dobiti mjesto za izravnu komunikaciju i razmjenu ideja.

Jedna od ključnih poruka koje Greencajt festival želi poslati je da malim koracima te bez velikih odricanja u svakodnevnom životu možemo živjeti održivije.

U pauzi između panela ili radionica moći će se uživati u umjetničkom programu festivala gdje će se moći pogledati izložbe koje promiču održive teme ili uživati u filmskom programu ekološke tematike koji festival predstavlja u suradnji s beogradskim Green Festom.

Festival će organizirati  i modni buvljak na kojem će se po promotivnim cijenama prodavati odjeća u humanitarne svrhe.

Velika novost je i prva dodjela nagrade za promicanje zelenih i održivih tema pod nazivom Green Prix, koja će se dodijeliti najboljima u 5 kategorija, a u dijelu odabira najboljih imat će priliku sudjelovati i posjetitelji Green.hr online platforme.

Greencajt festival održava se prvi put u Zagrebu od 1. do 3. listopada u poznatoj oazi, Rougemarin parku uz podršku pokrovitelja Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, Grada Zagreba te Hrvatske gospodarske komore i brojnih partnera. Svi sadržaji besplatni su za posjetitelje. PS/SM

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox