HNB troši novac na teretane, kuhare, nagrade, tečajeve jezika.....

Saborski zastupnik Goran Marić nedavno je pitao što HNB-u predstavlja brojka od 37,9 milijuna kuna koju HNB vodi pod stavkom „ostali troškovi zaposlenika“, piše Globus i objašnjava na što odlazi taj novac.

U prošloj godini HNB je za tjelovježbu zaposlenika dao 430 tisuća kuna, a nekim od sportova bavilo se 245 zaposlenika HNB-a u protekloj godini. HNB je na brigu o fizičkoj aktivnosti svojih zaposlenika u posljednjih deset godina dao čak 4,3 milijuna kuna.

U prvih šest mjeseci ove godine sportom se bavilo 192 zaposlenika HNB-a. HNB je platio i 17 tisuća kuna za korištenje bazena u okviru Sportskog centra Mladost koji je otvoren za sve zaposlenike.

HNB je također prošle godine poslao 27 zaposlenika na tečaj engleskog, a neki su  pohađali tečajeve francuskog, njemačkog i talijanskog za što je otišlo 269 tisuća kuna. Ista svota plaćena je i za poslijediplomsko obrazovanje sedam zaposlenika.

Iako HNB ima 11 ugostiteljskih objekata svejedno za jelo i piće traže „pomoć izvana“.  HNB s tvrtkom Adria Gastro na godišnjoj razini sklapa ugovore vrijednosti 2,6 milijuna kuna, a taj novac odlazi na usluge ugostiteljskog osoblja.

Uz sve te pogodnosti, HNB-ovi zaposlenici imaju plaće veće od 9 tisuća kuna, a uz to dobivaju nagrade i različite stimulacije, piše Globus. HNB subvencionira mjesečnu kamatu na stambeni kredit u iznosu od 4,5 posto. Čak 335 HNB-ovaca koji su digli stambene kredite još dobiju i 10,5 milijuna kuna godišnje. No, to nije sve jer je prošle godine 194 zaposlenika HNB-a dobilo stimulaciju u neto iznosu od milijun kuna, odnosno svaki nagrađeni zaposlenik dobio je 5100 kuna.

 

I tko sad ne bi poželio raditi u HNB-u?

 

Izvor: Globus, 12. listopada 2011.
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

 

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox