Holy vs. Čačić: Treba graditi i velike solarne elektrane

Vlada će poticati i podržavati investicije gdje god je moguće, posebice u energetici, ali neće dozvoliti da se Hrvatsku pljačka s "kvaziinvesticijama" poput onih u solarnu energiju koja je devet puta skuplja od klasične energije, rekao je prvi potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Radimir Čačić i time najavio da će Vlada odustati od razvoja velikih solarnih elektrana.

Čačić je rekao da će Vlada podržati gradnju krovnih sustava, a umjesto gradnje velikih solara poticat će gradnju vjetroelektrana.

Ministrica zaštite okoliša i prirode Mirela Holy na to je poručila: Tako ne bi trebalo biti. Tamo gdje ima potencijala za vjetar neka se grade vjetroelektrane, tamo gdje postoji solarni potencijala neka se grade solari. Moje stajalište je poznato – što raznovrsnije korištenje fosilnih goriva jednako kao i obnovljivih izvora energije, prenosi Večernji list.

Vlada je putem Twittera morala braniti Radimira Čačića od nezadovoljnih građana. Vlada je tako putem Twittera poručila da nema govora o zabrani i barijerama.  Prvi potpredsjednik Vlade napomenuo je da Hrvatska neće plaćati skupu solarnu energiju koja je osam do devet skuplja od struje koja se proizvede iz nafte i plina. Velika solarna polja Hrvatska ne može platiti, ali će poticati gradnju malih solarnih ćelija na krovovima, poručili su iz Vlade putem Twittera. (jk)

 

Izvor: Večernji list, 24. travnja 2012.
Foto:  Patrik Macek/PIXSELL

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox