HR.business 2031: Obrazovanje i umrežavanje za bolju Hrvatsku 2031.

Davor Pavuna, profesor fizike i savjetnik nekoliko kompanija u Hrvatskoj i drugima zemljama zapada i istoka, na konferenciji HR.business 2031. je pričao o boljoj Hrvatskoj u navedenoj godini. Što podrazumijeva bolju Hrvatsku? Odgovor je: ljudi. Kako je Pavuna dalje elaborirao pročitajte u nastavku teksta.

 

Rješenja za strateško planiranje energetike za održivi razvoj postoje – navodi Pavuna. Kada je riječ o financijama – svjetske su promjene nužne. Prometna infrastruktura će biti bolja. Što se tiče demografskog pogleda, ljudi će biti sve manje. No ono što će biti najvažnije su obrazovanje i umrežavanje.

Postoje Hrvati (znalci) koji već jesu u 2031 – navodi Pavuna. Problem postoji ne samo u Hrvatskoj, nego su cijelom svijetu. Kako navodi Pavuna, stigli smo u ''fazni prijelaz'' Planeta. Riječ je o povećanju broja stanovnika svijeta koji troše deseterostruko više energije, ali s druge strane i generiraju puno više informacija. Te informacije treba biti moguće iskoristiti kako bi se ''izvukla'' određena rješenja za očuvanje civilizacije i Zemlje.

Rješenje: 3 posto umreženih znalaca u čistom okolišu. Kako kaže Pavuna, svijet vodi manjina. Zanimljivo je da tih tri posto daju prosječno sto tisuća u ekonomiji znanja. Hrvatska je spremna za svijet, samo nije organizirana. Hrvati govore jezike, koriste mobitele i internet na svakodnevnoj bazi u iznimno velikim količinama, stoga Pavuna zaključuje ''mi to imamo''.

 

Autor: Sonja Jajčević

 

 

 


Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox