Hrvatska na najvećem turističkom sajmu

Na najvećem turističkom  sajmu na svijetu, berlinskom ITB-u, koji se održava od 6. do 10. ožujka tradicionalno će se predstaviti  i hrvatski turizam.

 

Turistička ponuda Hrvatske predstavlja se na štandu od oko dvjesto četvornih metara, a osim opće turističke ponude svoje će programe i destinacije predstaviti i tvrtke te pojedine turističke zajednice.

Prvog dana sajma, 6. ožujka, hrvatski turistički predstavnici održat će tiskovnu konferenciju za njemačke novinare nakon koje će biti upriličena degustacija  hrvatskih  vina. Kako su njemački turisti naši najbrojniji gosti sajam ITB u Berlinu posebno  je značajan za hrvatski turizam. Tako su i sajamski susreti i analize najbolji  indikator turističkih trendova i kretanja u sezoni koja slijedi, a  ITB Berlin najznačajnija poslovna platforma za globalnu turističku ponudu.

Cilj svih svjetskih turističkih odredišta, a time  i Hrvatske je dobiti povjerenje Nijemaca, svjetskih putnika broj jedan. Prošle godine na sajmu je sudjelovalo gotovo 11.000 izlagača iz 187 zemalja, a tijekom pet dana održavanja zabilježeno je više od 113.000 stručnih posjetitelja. Sa sajma i popratnih događanja izvještavalo je oko 7.000 novinara, a vrijednost ugovornih poslova dosegla je iznos od šest milijardi eura.  (Izvor: Večernji.hr)

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox