IdejaX: Kako inicirati kreativnost i inovaciju

Nacionalni festival IdejaX započeo je predavanjem Marca Lewisa na temu Eureka:! Kako inicirati kreativnost i inovaciju.  

 

Kriza je pred nas postavila nove izazove koji traže i nova kreativna rješenja, rekao je Lewis i dodao da je budućnost marketinga u ideji.  Marketinška industrija daje mi novac, znanje, ljude.  Lewis pri tome stavlja naglasak na znanje jer učenjem zajedno postajemo sve snažniji.  Kreativnost nije rijedak dar, kao što se obično misli, već svi imamo kreativni potencijal samo moramo otkriti u čemu se on sastoji, dodaje Lewis. Daje primjer na svojim studentima jer kaže osim što on njih poučava, on uči od njih, a u međusobnoj interakciji jedni drugi inspiriraju što je tek djelić kreativnog procesa. Znanje inicira kreativnost iz koje se rađaju inovacije i zanimljive nove ideje.

Moji studenti i ja ne vjerujemo u marketing već u priče koje će biti prihvaćene na televiziji, radiju ili novinama, radi se samo o različitom pristupu, dodaje Lewis.

Kreativnost je poput kemijskog procesa  koji se sastoje od različitih elemenata u cjelinu te tada dolazi do eureka trenutka, kaže Lewis.

Za kraj predavanja, Lewis je poručio okupljenima da je njegov moto: Radi naporno, isto tako se i zabavljaj, ali i uzmi nešto natrag.

 

 

Autor: Jasmina Kolić

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox