IdejaX: Možete zatvoriti oči, ali ne možete zatvoriti uši

Dinamični Doug Harris početak predavanja je začinio odličnom glazbenom podlogom što je bio uvod u temu predavanja pod nazivom "Možete zatvoriti oči, ali ne možete zatvoriti uši", u kojoj je bilo riječi o radiju i oglašavanju na tome mediju.

 

Harris je u 25 godina ostvario zavidnu karijeru u marketingu. Kaže da je radio važan dio ljudskog života te da ima njegovo potpuno povjerenje što je okupljenima ilustrirao putem odličnih radijskih spotova.  Harris kao zaljubljenik u radio kaže da ovaje medij ne trebamo podcijeniti kao priliku za oglašavanje što je vidljivo iz uspješnih radijskih kampanja.

Prednosti oglašavanja kod radija su da ako imate ideju danas, ona je već sutra realizirana na radiju, a publika reagira na radio kao medij, dodaje Harris.

Kod iskorištavanja prednosti radija Harris daje savjete da uključimo desnu stranu mozga, odnosno emocije i slušanje i pustimo da ideje teku.  Kod oglašavanja na radiju trebate naći emocionalnu vezu s publikom, a ona reagira na seks, skandale i uvrede, odnosno bijes,a  vaš je cilj emotivno djelovati na nju.

Radio je najosobniji medij, ako ga usporedimo sa televizijom i novinama, a na publiku utječe emotivno i individualno. Radio može potaknuti ljude na djelovanje i to morate iskoristiti, zaključio je Harris.

 

Autor: Jasmina Kolić
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox