Inspektori Porezne uprave počeli zatvarati kafiće

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Inspektori Porezne uprave proteklog su vikenda obavili 239 nadzora noćnih klubova u dvadeset gradova širom Hrvatske te su utvrdili 16 nepravilnosti u provođenju Zakona o fiskalizaciji u prometu gotovinom, objavljeno je na web stranicama Porezne uprave Ministarstva financija. 

Nadzor primjene odredbi Zakona o fiskalizaciji u prometu gotovinom od petka, 11. siječnja, do nedjelje, 13.siječnja, proveden je u noćnim klubovima diljem Hrvatske, a na teren je izašlo 219 inspektora Porezne uprave koji su u 239 nadzora utvrdili 16 nepravilnosti. Četiri su nepravilnosti utvrđene u Karlovcu, tri u Rijeci, po dvije u Varaždinu i Pazinu te po jedna u Sisku, Požegi, Vukovaru, Splitu i Zagrebu.

U petak su inspektori Porezne uprave zapečatili šest ugostiteljskih prostora, prekršitelja Zakona o fiskalizaciji u prometu gotovinom, a riječ je ugostiteljskim prostorima kojima su nepravilnosti, odnosno nedostatak fiskalne blagajne, utvrđene prvog dana nadzora obveznika fiskalizacije, 8. siječnja.

Od 1. siječnja do 13. siječnja u 10 sati sustav Porezne uprave je zaprimio više od 45,2 milijuna zapisa za račun od 13.766 različitih OIB-a, te 31,2 tisuće zapisa za poslovni prostor od 9.247 različitih OIB-a. Pritom iz Porezne uprave naglašavaju da od samog početka produkcijskog rada pa do danas nije bilo niti jednog prekida u radu sustava fiskalizacije, niti je sustav radio otežano na bilo koji način.

Porezna uprava na dnevnoj bazi ima potpuni uvid u broj zaprimljenih računa, broj obveznika fiskalizacije koji ih izdaju te broj poslovnih prostora koji se spajaju na server Porezne uprave. Građani fiskalne račune, s datumom izdavanja najranije od 1. siječnja 2013., mogu provjeriti na internetskoj stranici Porezne uprave. (Hina/HT)

Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox