Institut za inovacije održao šesti po redu Thinkers’ Impact Series

Institut za inovacije održao je još jedno izdanje Thinkers' Impact Series programa, platforme za interakciju između ključnih sudionika u području inovacije i stvaranja vrijednosti. Institut za inovacije već nekoliko godina uspješno djeluje u kreiranju znanja i novih vrijednosti kroz svoje programe, na kojima su kao predavači nastupili profesori s najrenomiranijih svjetskih škola i sveučilišta.Svi programi se održavaju u prostorijama Školske knjige, a prije samog predavanja, riječ je dobio i predsjednik iste, gospodin Ante Žužul. Predavač šestog izdanja Thinkers’ Impact Series bio je David Slinn, britanski veleposlanik u Republici Hrvatskoj, s temom "Future of Europe". Kroz svoje izlaganje, Slinn je istaknuo važnost inovacija, kako za matičnu Veliku Britaniju, tako i za Hrvatsku te Europsku uniju općenito.

Napomenuo je kako ga izrazito veseli uspješna integracija Republike Hrvatske u Europsku uniju, poglavito zbog mnogobrojnih teškoća i prepreka na tom putu, te kako takvi procesi samo dodatno osnaže vezu među zemljama. Posebno je naglasio kako Velika Britanija ni u kojem slučaju nije antieuropska, već zemlje unutar Unije želi potaknuti i podržati, posebno u vrijeme kada zemlje poput Republike Hrvatske već šestu godinu u nizu ostaju u recesiji dok azijske Kina i Indija bilježe značajan rast.

Cilj je Europu učiniti kompetitivnijom, a to se mora postići kroz suradnju koja će povećati fleksibilnost, a istovremeno prihvatiti individualnost i različitosti, poticanje malih i srednjih poduzeća te konsolidaciju tržišta, a posebno onog digitalnog. Institut za inovacije svojim programima ukazuje na važnost ulaganja u cjeloživotno obrazovanje, koje u konačnici dovodi do stvaranja dodatne vrijednosti. Neki od predavača na prethodnim izdanjima Thinker’s Impact Series bili su predsjednik Republike Hrvatske gospodin Ivo Josipović, guverner HNB-a gospodin Boris Vujčić, predsjednica kompanije Ericsson Nikola Tesla gospođa Gordana Kovačević. PS/S.P.


Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter  

 


Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox