Istru u deset mjeseci posjetilo 11 posto više turista

Istru je u prvih deset mjeseci ove godine posjetilo 2,95 milijuna turista koji su ostvarili 20,37 milijuna, što je 11 posto više dolazaka i deset posto više noćenja nego lani, izvijestio je danas novinare direktor Turističke zajednice Istarske županije Denis Ivošević po završetku sjednice turističkog vijeća.

 

Ivošević je izrazio zadovoljstvo tim rezultatima, a očekuje da će do kraja godine po prvi put u povijesti biti premašena brojka od tri milijuna posjetitelja u Istri.

Izvijestio je također da se na sjednici turističkog vijeća, koja je bila zatvorena za javnost, raspravljalo raspravljalo o rebalansu proračuna za tekuću godinu kao i kreditnom zaduživanju istarske turističke zajednice za prvih pet mjeseci iduće godine.

Ujedno bilo je govora o prvoj fazi odlučivanja za pristigle prijedloge slogana za novi logo Turističke zajednice Istarske županije. Taj će se proces provoditi u tri faze, odnosno putem natječaja za slogan, potom za znak ili logotip turističke destinacije Istra te za kreativni koncept vizualne komunikacije brenda Istra.

Svrha natječaja je dobivanje slogana Istarske županije kao dio novog vizualnog identiteta Istre kao kvalitetne i prepoznatljive turističke destinacije, ističe Ivošević. (Hina)

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox