Ivo se vraća kući.......

Ivo Sanader oko podneva se pojavio u Saboru i položio prisegu. Nakon osam godina bivši premijer ponovno se nalazi u zastupničkim klupama.  (dopunjeno u 14:21)

Kao što znate, bio sam odlučio u potpunosti se povući iz hrvatske politike. Međutim, nevjerojatni razvoj događaja poslije mog odlaska iz politike praktički me je natjerao da aktiviram svoj saborski mandat, rekao je Sanader.

Dodao je da se nada da će zajedno s kolegama u Hrvatskom saboru doći do razloga "koji su doveli do ovako nevjerojatnog i nedemokratskog razvoja događaja, koji je apsolutno neprimjeren europskim demokratskim standardima, a mislim i bilo kojim demokratskim zemljama i dalje od Europe, dakle u svijetu". Sanader nije želio precizirati na koje točno događaje misli.

Po ulasku u sabornicu Sanader je u kratkom vremenu promijenio čak tri zastupnička mjesta - prvo je sjeo na mjesto rezervirano za potpredsjednike Sabora, ono SDP-ovke Željke Antunović, zatim nakratko uz HDZ-ovog zastupnika Nevia Šetića, da bi konačno zasjeo među zastupnike svoje bivše stranke, na mjesto HDZ-ove zastupnice Željane Podrug koja ga je i mijenjala u Saboru.

Tomu je, nakon izglasavanja izvješća MIP-a, prethodila kratka rasprava o tome gdje bi Sanader trebao zasjesti.

Andrija Hebrang tom je prilikom u ime Kluba HDZ-a predložio novi raspored sjedenja u sabornici, na što je predsjednik Sabora Luka Bebić istaknuo da će Sanader, dok saborsko Predsjedništvo ne donese konačnu odluku, sjediti na mjestu svoje zamjenice Željane Podrug, dakle među HDZ-ovim zastupnicima.

Dok Predsjedništvo Sabora ne donese odluku gdje će tko sjediti, zastupnik Sanader će sjediti na mjestu zastupnice Podrug, a kada Predsjedništvo donese odgovarajuću odluku o promjeni mjesta, to ćemo i provesti, poručio je Bebić, na što je Hebrang povukao HDZ-ov prijedlog.

Sanaderov problem nije samo mjesto gdje će sjediti u Saboru. Osim ako mu se Predsjedništvo Sabora ne smiluje neće dobiti ni sobu za rad, a možda čak ni ormarić za stvari. Također nije izgledno da će mu pripasti mjesto u nekom od saborskih odbora ili povjerenstava jer se tamo mjesta dodjeljuju po stranačkom ključu. Sanader ima pravo nabrojene beneficije tražiti pisanim putem, a konačnu odluku donijeti će Predsjedništvo Sabora koje bi se trebalo sastati tokom dana.

No,jedno je sigurno: Sanader će imati zastupničku plaću od minimalno 16 tisuća kuna plus 1700 kuna zastupničkog paušala, piše Večernji.hr. (J.K.)

 

 

Izvor: www.vecernji.hr/ Hina

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox