Jurčić odlazi iz Podravke: Moj posao je obavljen

Ljubo Jurčić potvrdio je da će Agenciji za upravljanje državnom imovinom (AUDIO) predati svoju ostavku na funkciju predsjednika Nadzornog odbora Podravke.

Danas ću Agenciji predati svoju ostavku na funkciju predsjednika Nadzornog odbora Podravke, a o tom potezu već sam obavijestio i Vladu, kazao je Jurčić u telefonskom razgovoru.

Pritom je opovrgnuo neke medijske napise da to čini zbog zbog razmimoilaženja u stavovima s gradonačelnikom Koprivnice Zvonimirom Mršićem koji se spominje kao budući predsjednik uprave koprivničke prehrambene tvrtke.

Obavljen posao

Ja sam na ovu funkciju došao u krizna vremena, a kako je Podravka danas stabilizirana kompanija koja ostvaruje dobit i uvelike je prisutna na stranim tržištima, smatram da je moj posao obavljen. Prepuštam sada mlađim ljudima da preuzmu odgovornost za kompaniju, kazao je Jurčić dometnuvši kako mu nije profesionalni izazov biti na čelu stabilizirane kompanije.

Na upit što je s pregovorima o smjeni Uprave, odnosno zna li se datum održavanja sjednice Nadzornog odbora, Jurčić je rekao kako je posljednja tri tjedna vodio pregovore s članovima još uvijek aktualne Uprave te je pritom vodio brigu o zaštiti prava sudionika pregovora i o dobrobiti Podravke.

Te pregovore smatram okončanim, a čim ljudi koji ostaju u Nadzornom odboru pripreme dokumente za sjednicu, tada će ona biti sazvana. Što se nadolazeće Uprave tiče, moj posao nije bio voditi pregovore s njenim članovima, nego je to zadaća vlasnika, kaže Jurčić. Jurčić je na čelo Nadzornog odbora Podravke došao u listopadu 2009. godine kada je Podravka bila u teškoj situaciji zbog afere Spice. (Hina/jk) 

 

 

Foto: Marko Jurinec/PIXSELL

 

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox