Kaufland Hrvatska i Ured UNICEF-a za Hrvatsku potpisali trogodišnji sporazum o suradnji

Kaufland Hrvatska k. d. i Ured UNICEF-a za Hrvatsku potpisali su trogodišnji sporazum o suradnji kojim se obavezuju na predani nastavak poticanja trajnih i sustavnih promjena za boljitak djece u Hrvatskoj i svijetu. Sporazum je rezultat dugogodišnje plodne suradnje koja se temelji na snažnoj podršci programima koje UNICEF predano provodi u Hrvatskoj, a Kaufland Hrvatska od 2010. godine donirao je ukupno 878 761 kunu. Ulaganje u budućnost djece svojevrsna je nit vodilja suradnje Kauflanda i UNICEF-a koja se dosad uspješno ostvarila na projektima kao što su UNICEF-ova humanitarna utrka Mliječna staza te opremanju inkluzivnih kabineta na visokim učilištima diljem Hrvatske.

Utrku Mliječna staza Kaufland kao glavni sponzor podržava otkako je prvi put održana još 2017. godine te je time značajno doprinio ostvarivanju pozitivnih promjena za najranjiviju djecu i obitelji u Hrvatskoj. Utrka je stvorila velik društveni zamah te do danas okupila 20 tisuća sudionika i prikupila ukupno 4,5 milijuna kuna za potporu djeci i obiteljima u Hrvatskoj.

U prvih pet godina UNICEF je, zahvaljujući podršci individualnih donatora i korporativnih partnera, podržao otvaranje nacionalne banke humanog mlijeka, osigurao financijsku potporu udomiteljskim obiteljima s najmlađom djecom te opremu za sva rodilišta u Hrvatskoj. Posljednje dvije godine utrka je bila virtualna i nacionalna, a UNICEF je osigurao ključne usluge za djecu s teškoćama i njihove obitelji u područjima gdje je dostupnost najmanja, kao i opremu i obuku za senzorne terapije u područjima u Hrvatskoj gdje je to najpotrebnije. Ove će godine UNICEF sredstvima prikupljenima na utrci podržati provedbu programa podrške za mentalno zdravlje djece i mladih u školama (PoMoZi Da), koji provodi Hrvatski zavod za javno zdravstvo, a procjenjuje se kako će time biti educirano više od 400 učitelja i nastavnika te će direktnu korist imati više od 20 000 učenika osnovnih i srednjih škola. Kaufland će, uz donaciju u iznosu od 65 000 kuna, dodatno podržati 50 učenica i učenika iz Sisačko-moslavačke županije sponzoriranjem trkačkih paketa. Uz to, zaposlenici Kauflanda Hrvatska svake godine aktivno sudjeluju u utrci te na taj način dodatno podržavaju utrku i njezin vrijedan cilj.

Kaufland Hrvatska nedavno je prepoznat je kao društveno odgovorna kompanija godine u Hrvatskoj zahvaljujući vrijednosti održivih i društveno odgovornih inicijativa te je dobio nagradu Zlatna košarica za tvrtku godine (2021.) za društveno odgovorno poslovanje.

Prošle je godine UNICEF proslavio 75 godina rada u Hrvatskoj i svijetu, dok je Kaufland obilježio 20 godina rada u Hrvatskoj kampanjom „Dobre stvari su pred nama”. Zahvaljujući Kauflandovoj božićnoj donaciji u iznosu od 350 000 kuna, UNICEF je tijekom 2021. godine opremio pet kabineta za inkluzivnu pedagogiju na učiteljskim fakultetima u Zagrebu i Rijeci, na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Splitu te na fakultetima za odgojne i obrazovne znanosti Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku i Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli.

Opremanje inkluzivnih kabineta dio je šireg programa „Unaprjeđivanje inkluzivnosti inicijalnog obrazovanja odgojitelja djece rane i predškolske dobi” koji su pokrenuli Ured UNICEF-a za Hrvatsku i Učiteljski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, u suradnji s ostalim visokim učilištima. Tom su inicijativom Kaufland i UNICEF podržali unaprjeđenje kvalitete odgoja i obrazovanja sve djece, a posebno djece s teškoćama u razvoju, djece s problemima u ponašanju i djece pripadnika romske nacionalne manjine. U inkluzivnim kabinetima godišnje će se educirati 1500 odgojitelja i 1500 učitelja razredne nastave, što predstavlja izniman doprinos za sve buduće generacije djece u Hrvatskoj.

Kao jedan od najvećih trgovačkih lanaca u Hrvatskoj, itekako smo svjesni svojeg utjecaja na zajednice u kojima djelujemo. Važan dio naše strategije o održivosti kontinuirana su ulaganja u projekte koji doprinose zdravlju djece. Stoga nam je iznimno drago što smo u UNICEF-u pronašli pouzdanog partnera s kojim zajednički možemo graditi bolju budućnost za djecu u Hrvatskoj”, rekao je Patrick Rudat, predsjednik Uprave Kauflanda u Hrvatskoj.

 

Raduje nas potpisivanje sporazuma o suradnji s našim dugogodišnjim partnerom Kauflandom Hrvatska – kompanijom koja prepoznaje UNICEF-ov rad kao vrijednu ostavštinu za buduće generacije. Svojom kontinuiranom podrškom Kaufland Hrvatska jasno pokazuje kako suradnja s korporativnim sektorom može bitno doprinijeti unaprjeđenju kvalitete života djece. Osobito nam je drago što s ponosom nose titulu 'glavna zvijezda' UNICEF-ove humanitarne utrke Mliječna staza. Koristim ovu priliku da im zahvalim što nam pomažu u pružanju podrške najranjivijoj djeci”, izjavila je Regina M. Castillo, predstojnica Ureda UNICEF-a za Hrvatsku.

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox