KLM nakon 22 godine ponovno u Hrvatskoj

Današnjim dočekom inauguracijskog leta Amsterdam-Zagreb, nizozemskog avioprijevoznika KLM, označen je početak letenja na spomenutoj liniji u Međunarodnoj zračnoj luci Zagreb. Time se ova nizozemska aviokompanija vratila u Zagreb nakon 22 godine. Dočeku inauguracijskog leta prisustvovali su Darko Lorencin, ministar turizma, Nj.E. Stella Ronner Grubačić, veleposlanica Kraljevine Nizozemske u Republici Hrvatskoj te predstavnici KLM-a, Welmer Blom, potpredsjednik KLM/Air France za komercijalne djelatnosti za Europu te Vincent Kas, generalni direktor KLM/Air France za regiju Alpe i Jugoistočnu Europu, koji je održao kratku prezentaciju tvrtke.

Domaćin događanja, predsjednik Uprave Međunarodne zračne luke Zagreb, Bruno Mazurkiewicz izrazio je zadovoljstvo ovom poslovnom suradnjom: „Dolazak nove aviokompanije uvijek je razlog za slavlje, što smo i pokazali ovim tradicionalnim vodenim pozdravom. Izuzetna nam je čast što nakon 22 godine možemo pozdraviti ovu respektabilnu aviokompaniju u Republici Hrvatskoj, a vjerujemo da će zajednička kvalitetna suradnja MZLZ-a i KLM-a rezultirati povećanjem broja zadovoljnih putnika.“

  O važnosti i značaju uvođenja leta iz Zagreba za Amsterdam govorio je i ministar turizma Darko Lorencin: „Iznimno nam je drago da se KLM vratio u Hrvatsku i to sa svakodnevnim letovima već u razdoblju predsezone. Nizozemska je jako važno emitivno tržište sa 320 tisuća turista koji posjećuju Hrvatsku, ali i važna tranzitna zračna luka i ulaz u Europu s dalekih tržišta. Upravo je povećavanje broja zračnih linija preduvjet za veću razmjenu turista koji dolaze u našu zemlju, a posebno je to važno za razdoblje pred i posezone.“

KLM ima flotu od 160 zrakoplova koja iz zračne luke Amsterdam Schipol leti prema čak 200 svjetskih destinacija. U Hrvatsku, točnije Zagreb, tako dovodi jednu od najrazvijenijih zrakoplovnih mreža jer, zajedno s tvrtkom Air France i ostalim partnerima, nudi letove u doslovno svaki kutak svijeta, preko čvorišta u Amsterdamu i Parizu.

To je potvrdio i Vincent Kas, generalni direktor KLM/Air France za regiju Alpe i Jugoistočnu Europu, tijekom prezentacije tvrtke te zaključio kao je „uvjeren da će KLM, sa svojom inovativnom uslugom, razvijenom mrežom destinacija, čvorištem, ali i posadom, koja je proglašena najboljom posadom 2012. godine, Zagrebu i Hrvatskoj donijeti značajnu dodanu vrijednost.“ Također, ekskluzivno je otkrio kako jučerašnju odluku Uprave kako će spomenuti let Amsterdam-Zagreb biti prometovati tijekom cijele godine, a ne samo tijekom ljetnog reda letenja kako je prvotno bilo najavljeno. (PS/Z.R.)

Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox