Kontinuirano istraživanje agencije Hendal o stavovima i ponašanju građana u vremenu epidemije COVID-19

Strah građana od zaraze COVID-19 na istoj je razini u travnju u odnosu na ožujak.


Udio građana koji se boje zaraze COVID-19 vrlo se malo promijenio u travnju u odnosu na ožujak. Nakon stagnacije straha u siječnju i veljači (31% u oba mjeseca), u ožujku je došlo do blagog rasta udjela građana koji se boje zaraze COVID-19 koji se održao i tijekom travnja (36% u ožujku te 35% u travnju).

Zadovoljstvo radom Vlade i mjerodavnih službi u borbi protiv suzbijanja epidemije COVID-19 također je ostalo na istoj razini.
Razina zadovoljstva radom Vlade i mjerodavnih službi u borbi protiv suzbijanja epidemije COVID-19 zabilježena u ožujku održala se i tijekom travnja: 2,58 u travnju naspram 2,59 u ožujku, što predstavlja pad u odnosu na prva dva mjeseca godine (2,78 u veljači, 2,68 u siječnju, 2,50 u prosincu, 2,44 u studenom, 2,64 u listopadu, 2,79 u rujnu).

Povjerenje u cjepiva COVID-19 na jednakoj je razini kao i u ožujku. Prvi odabir cjepiva za građane i dalje je cjepivo tvrtke Pfizer.
Udio građana koji imaju povjerenja u nova cjepiva ostaje na istoj razini u odnosu na rezultat u ožujku (34% u travnju u odnosu na 33% u ožujku). Namjera cijepljenja također se ne mijenja te 45% građana navodi da se namjeravaju cijepiti ili su već cijepljeni (u ožujku ih je bilo 42%). Ako bi mogli birati kojim cjepivom bi se cijepili, 42% građana odabralo bi cjepivo tvrtke Pfizer, 12% tvrdi da im je svejedno, dok se 17% izričito odbija cijepiti.

Istraživanje je provedeno na nacionalno reprezentativnom uzorku od 400 građana Republike Hrvatske sredinom travnja 2021. PS/SM

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox