Krivi papir: Hoće li kasniti popis stanovništva?

Dražvna komisija za kontrolu postupaka javne nabave poništila je natječaj kojim je odabrana tiskara koja je trebala tiskati goleme količine obrazaca za potrebnih za popis stanovništva, piše Večernji list, čime je 1. travnja kao planirani početak popisivanja stanovništva doveden u pitanje. U Državnom zavodu za statistiku (DZS) kažu da bi sve moglo biti u redu, iako se nalaze u vremenskom škripcu.

 

Žalba

Na natječaj Dražavnog zavoda za statistiku javilo se šest tvrtki, a posao je dobila tiskara Reprint. No, na tu odluku Državnog zavoda za statistiku žalile su se Narodne novine kao jedan od šest ponuđača.

U Narodnim novinama tvrde da Reprint ne zadovoljava uvjete zbog specifikacije odabranog papira.  No, u Državnom zavodu za statistiku kažu kako nijedan od šest ponuđača nije zadovoljio sve tražene specifikacije papira. Unatoč tome, u DZS-u kažu da su provlačenjem papira kroz skener vidjeli da će i takav papir biti prihvatljive kvalitete, te su se odlučili na najjeftiniju ponudu, onu Reprintovu.

Posao vrijedan 1,3 milijuna kuna

Narodne novine su bile svjesne da ni njihov papir u potpunosti ne zadovljava uvjete, no znali su da će žalbom moći srušiti natječaj. Ivan Kovač, ravnatelj DZS-a kaže da se zbog posla koj vrijedi 1,3 milijuna kuna ugrožava cijeli projEet popisa stanovništa vrijedan 175 milijuna kuna. Upozorio je da žurno treba pronaći rješenej jer ako se u roku od tjedan dana ne izabere nova tiskara, moglo bi biti kasno.  Večernji piše kako bi to žurno rješenje značilo odobravanje izravne ponude ili pozivnog natječaja, a kako je posao vrijedan više od milijun kuna, neka Vladina institucija treba to odobriti Državnom zavodu za statistiku. (JK)

 

 

Kada se izabere tiskara, za nabavu specifičnog papira treba 4 tjedna, za tiskanje 2, a za distribuciji popisivačima još jedan ili dva tjedna.

 

 

 

 

Izvor: Večernji list, 4. veljače 2011.

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox