Kugla sladoleda za Hrvate osam a za Nijemce 15 kuna

Hrvatica koja je prije 25 godina otišla živjeti u Njemačku te se i udala za Nijemca već godinama s obitelji iz Düsseldorfa dolazi na ljetovanje na Jadran, ove godine u Crikvenicu. Našli su apartman i dogovorili cijenu. Točnije, cijenu je dogovorila Hrvatica. No kad su stigli pred apartman automobilom s njemačkim registarskim tablicama, vlasnik apartmana je uočio: Eh, vi ste iz Njemačke.

Zbog toga im podiže cijenu apartmana za 15 eura jer 'Nijemcima novac nije problem kao našima'. Podizanje cijene apartmana tek je uvod u priču o prodaji sladoleda. Hrvatsko-njemačka obitelj odlučila je osvježiti se kuglicama. Najprije dolazi majka s jednim djetetom i na hrvatskom jeziku traži i kupuje sladoled. I dobiva ga za osam kuna, saznaje Novi list.

Za Hrvate 8 kuna a za Nijemce 15 kuna kuglica sladoleda

Nekoliko koraka za njom dolazi i otac Nijemac s drugim djetetom i na njemačkom jeziku kupuje sladoled. Cijena sladoleda - 15 kuna. I naša Hrvatica se pita ima li smisla doći na odmor gdje te netko radi budalom. Pita se što reći svom suprugu, kako objasniti pohlepu, uvjeriti ga da u Hrvatskoj nisu svi isti, prenosi tportal.hr. (sh)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox