Mercator zbog krize ukida prodajno osoblje za meso i kruh

Kako bi povećao učinkovitost poslovanja te povećao dobit i približio ju dobiti koju ostvaruju veliki europski trgovački lanci, najveći slovenski trgovački lanac Mercator od početka iduće godine planira reorganizaciju i niz korjenitih promjena, prenio je poslovni dnevnik "Finance".

Tako će se u trgovinama površine manje od 600 četvornih metara prodaja mesa, delikatesnih proizvoda i kruha ubuduće odvijati po "samoposlužnom" sustavu bez prodajnog osoblja, a ukinut će se i neki bonusi prilikom plaćanja velikim dobavljačima. Uz to, popust od 10 posto koji kupci u Mercatorovim trgovinama u Sloveniji dobivaju utorkom za kupovinu iznad 50 eura bit će smanjen ili ukinut, a na policama će biti više artikala s Mercatorovim trgovačkim brendom, pišu Finance.

Slovenski trgovački lanac na promjene prisiljavaju gospodarska kriza i želja da se poveća razina ostvarene dobiti, ali isto tako i promijenjene navike kupaca koji se zadnjih godina okreću prema diskontnim trgovinama, piše slovenski poslovni dnevnik.(Hina/jh)

 

 

 

Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox